Fructele care au un indice glicemic mare îngrașă – dr. Mihaela Bilic

În cartea nutriționistului Mihaela Bilic am găsit o listă cu indicele glicemic al celor mai populare fructe.

Ea îi poate ajuta pe diabetici, prediabetici și pe cei care urmează o dietă de slăbire să facă cele mai bune alegeri în alimentația lor.

Fructele care au un indice glicemic mare ingrasa - dr. Mihaela Bilic

Fructele care au un indice glicemic mare ingrasa – dr. Mihaela Bilic

Ce este indicele glicemic?

Pentru cei care nu știu, termenul de indice glicemic face referire la viteza cu care glucidele din alimentele consumate ajung în sânge și cresc nivelul glicemiei.

Este un indicator important pentru fluctuațiile bruște sau moderate ale nivelului de glucoză din sânge.

Pentru cei interesați să piardă în greutate, selecția fructelor cu un indice glicemic mic trebuie să fie la fel de importantă ca și selecția alimentelor cu un conținut redus de calorii.

Cu cât mai mare este indicele glicemic al unui fruct, cu atât mai mult îngrașă. Există și fructe care deși sunt sărace în calorii, au un indice glicemic mare.

Un exemplu în acest sens este pepenele, care este foarte dulce. 100 g de pepene are 30 de calorii și un indice glicemic de peste 80.

Glucoza în cantitate mare este periculoasă pentru siluetă deoarece excesul nu mai este consumat ca energie, ci este transformat în depozite de grăsime.

Din acest motiv, cura cu pepene nu ajută la slăbit, ci îngrașă. Fiind bogat în apă, pepenele poate ajuta doar la creșterea diurezei și curățarea corpului de toxine.

Indicele glicemic al fructelor

Din categoria fructelor cu un indice glicemic ridicat (peste 70) fac parte bananele, kiwi, caisele, ananasul, strugurii dulci și pepenele galben. Sucul de portocale (nu fructele ca atare) are de asemenea un indice glicemic mare.

Portocalele, merele, perele și strugurii acri au un indice glicemic mediu (50-70), sau potrivit. Și sucul de mere are un indice glicemic mediu.

Fructele care au un indice glicemic mic (sub 50) sunt prunele, grepfrutul, cireșele și caisele uscate.

Dr. Mihaela Bilic ne sfătuiește să nu renunțăm complet la fructele care au un indice glicemic mare, ci pe acestea să le consumăm cu moderație.

Surse:
„Sănătatea Are Gust – Ghid Pentru Slăbit”, Dr. Mihaela Bilic
http://www.slideshare.net/Glycemicindexlab/low-glycemic-index-food-chart-for-good-health

Citeşte mai multe despre:

7 comentarii

  1. PRUNELE CE .GI.?29 SAU 39 ???ATENTIEEEEE!!!

  2. Nu este adevarat, consumul excesiv îngrașă…

  3. Nu mai mancati decat ,, rabdari prajite ,, si nu va mai ingrasati …

  4. Teorie diversa care nu convinge! Struguri acri?! Ananasul și kiwi = indice glicemic mare!?! Cine sa va mai înțeleagă dragi nutriționiști, sunteti prea multi cu teorii prea diverse una de alta! Ramane decisiva alegerea „fiecare sa faca cum simte”! 🤔

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.