Cafeaua din orz (ORZO) – energizantă, digestivă, bună pentru inimă și diabet

ORZO este o cafea din orz prăjit solubil, produsă în Italia. Este lipsită de substanțe excitate, și poate fi consumată atât ca înlocuitor pentru cafeaua cofeinizată, cât și ca băutură digestivă. Are multe alte beneficii pentru sănătatea noastră.

Cafea din Orz

Cafea din Orz

Cafeaua din orz este recomandată de medicii nutriționiști în special pentru persoanele care au probleme cu greutatea sau cu digestia, dar și celor care vor să se mențină sănătoase. A mai fost numită “prietena stomacului”, deoarece stimulează rapid digestia și îmbunătățește tranzitul intestinal.

Cafeaua din orz nu conține cofeină, și este o sursă naturală de vitalitate și energie. Poate fi consumată de cei care nu tolerează cofeina și chiar de copii.

Beneficii

Orzul este foarte bogat în fibre alimentare, care ajută la menținerea sănătății intestinelor și a colonului. Consumul regulat de orz ajută la scăderea colesterolului “rău” și a colesterolului sangvin la femeile aflate la menopauză și premenopauză și la bărbați, așa cum a arătat un studiu apărut în Jurnalul de Nutriție Clinică din America. Efectul de scădere a colesterolului se datorează și beta-glucanilor, pe care orzul îi conține în cantități mult mai mari decât alte cereale. Acești compuși susțin totodată funcția imunitară.

Seleniu, quercetina și acizii fenolici sunt antioxidanți găsiți în orz care previn distrugerea celulelor ADN și îmbătrânirea prematură. Alte studii au arătat că orzul scade riscul de apariție a cancerului și a bolilor cardiovasculare (hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, atac de cord).

De altfel, FDA a aprobat etichetarea produselor din orz cu următorul mesaj: “Orzul poate reduce riscul bolilor de inimă”.

Orzul și alte cereale integrale sunt recomandate și persoanelor care suferă de diabet, în special la masa de dimineață. Consumul de orz și alte alimente bogate în fibre previne formarea pietrelor la bilă.

Unde se găsește, și cum se bea

ORZO se poate procura din supermarketuri, însă este mai ieftină la magazinele naturiste. O cutie sau un borcan de 200 g costă în jur de 7-8 lei.

ORZO - Cafea Din Orz

ORZO – Cafea Din Orz

Puneți 1-2 lingurițe de cafea într-o ceașcă, turnați puțină apă sau lapte rece, și frecați. Turnați apă sau lapte fierbinte în cantitatea dorită, și îndulciți cu zahăr brun. Veți obține o băutură naturală, gustoasă, fără cofeină, care poate fi servită în orice moment al zilei.

Citeşte mai multe despre:

16 comentarii

  1. Se gaseste in comert?

  2. Da este fffoarte buna,o folosesc de mult,,,…

  3. Folosesc și eu este tare buna!

  4. in fiecare dimineata … in orice moment al zilei …..

  5. Asta beam pe vremuri…….. de aceea azi nu-mi dau varsta pe care o am….

  6. E buna cu laptic 😀

  7. BUNA RAU CU LAPTE DE SOIA,,UN DELICIU

  8. Am consumat o perioada din dorinta de a reduce obisnuita cafea.Am incercat-o si pe cea din orz,dar si pe cea din cicoare,ambele alternative sunt sanatoase si merita cate o cura ,iar gustul e f.bun adaugand lapte.

  9. Si uite asa cei care urau nechezolul de pe vremea lui ceasca azi au ajuns sa-l venereze 🙂

  10. In sfârșit, citesc despre cafea de ORZ ,eu consum cafea de orz de 10 ani,cafeaua naturală îmi face rău la stomac,de aceea am hotărât să consum orz,dar si alte cafele din plante,inka,etc,ajută colonul foarte,f,mult se poate bea și fara zahăr sau cu suc de casă ,sau sirop de casă, peltea ,da zahărul brun este indicat mulțumesc mult ptr. ACEASTĂ postare ok

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.