CAFEA de cereale cu CACAO și SCORȚIȘOARĂ – un energizant fabulos (rețetă)
Cafeaua de cereale este un înlocuitor foarte bun pentru cafeaua obișnuită, această recomandare îndreptându-se spre pe cei care nu au voie de cofeină și spre cei de vârste mai mici, care vor ceva energizant natural.
Cafea cu cacao și scorțișoară – rețetă
Cafeaua de cereale merge foarte bine cu cacao și condimente precum scorțișoară și cardamom. Cardamomul este de altfel unul din ingredientele secrete ale preparării cafelei la arabi. Acest condiment are o aromă foarte plăcută de lămâie.
Ingrediente
• 2 lingurițe de cafea de cereale (gen ORZO, INKA)
• 1 linguriță de pudră de cacao neagră
• ¼ linguriță de scorțișoară
• ¼ linguriță de cardamom
• 1 linguriță de zahăr brun
Preparare
Încălziți 1 cană de apă. Nu trebuie să fiarbă. Puneți într-o cană pudra de cacao, scorțișoară și cardamom, și zahărul. Turnați câteva picături de apă rece și amestecați bine, pulberile se transformă într-o pastă omogenă.
Când apa este fierbinte, turnați-o peste amestecul din cană și amestecați. Serviți această cafea călduță. În loc de apă puteți folosi lapte (de vacă sau vegetal).
Cafeaua de cereale – obținută de regulă din orz, secară sau rădăcină de cicoare, este nu doar un substituent necofeinizat pentru cafeaua normală și o băutură foarte bogate în nutrienți și benefică sănătății. Este o alegere potrivită mai ales pentru persoanele care suferă deseori de constipație, și pentru cei lipsiți de energie sau veșnic obosiți.
Cacaua este un adaos binevenit la cafeaua de cereale, nu doar ca gust și aromă, ci și din punct de vedere nutritiv. Mai multe beneficii pe care consumul de cacao le are asupra sănătății puteți citi în acest articol. Trebuie reținut că pudra de cacao este considerat un anti-depresiv natural și un foarte bun aliment pentru sănătatea cardiovasculară.
Și scorțișoara combate oboseala și depresia, și ajută totodată la scăderea glicemiei și colesterolului. Mai multe despre -> beneficiile scorțișoarei. Vezi ce este-> cardamomul.