Cafeaua din NĂUT – un elixir energizant, fără cofeină (rețetă + beneficii)

Cafeaua din cereale (năut, orz, secară) a devenit un adevărat competitor pentru cafeaua obișnuită, deoarece se poate bea inclusiv de copii, și de cei care nu au voie să consume cofeină. Cel mai mare avantaj este că acest tip de cafea ajută și la tratarea unor probleme de sănătate.

Cafea de Năut Rețetă

Cafea de Năut Rețetă

Din boabele de năut se poate prepara o băutură energizantă extraordinară, cu un gust asemănător cafelei clasice, care poate fi consumată și de copii sau tineri. Năutul este o plantă extrem de hrănitoare. Conține foarte multe proteine (24%), aminoacizi, fibre, calciu, fosfor, magneziu, fier, siliciu, potasiu, vitamine din grupul B și vitamina C.

Cum se prepară cafeaua de năut

Boabele de năut se prăjesc într-o tavă sau într-un ceaun, apoi se macină fin (prin robot sau râșniță de cafea). Pulberea obținută se folosește la fel ca pulberea de cafea obișnuită.

Ingrediente

• 2 lingurițe de pulbere de năut
• 200 ml de apă fierbinte
• opțional: ¼ linguriță de scorțișoară

Preparare

Se pune apa la fiert. Când clocotește, se adaugă pulberea de năut și scorțișoara. Se poate îndulci cu zahăr brun sau miere de albine.

Cafeaua de năut se poate bea în orice moment al zilei. Oferă o energie constantă. Dacă aveți o zi încărcată, puteți consuma maxim 3 cești (de 100 ml) pe zi.

Indicații terapeutice

– Afecțiuni cardiace (scade riscul bolilor coronariene)
– Afecțiuni nervoase
– Scăderea colesterolului sangvin
– Oboseală cronică
– Anemie
– Tulburări digestive
– Lipsă de apetit
– Răceli
– Infecții urinare

Năutul conține compuși cu efecte antibiotice, cardio-protectoare și psihotonice. Cercetătorii americani au demonstrat că un consum regulat de năut sau cafea de năut ajută la scăderea colesterolului “rău”, previne bolile de inimă și diabetul.

Un avantaj inedit este că năutul crește șansele de procreare la cuplurile cu probleme. Cafeaua de năut este bogată în acid folic, o vitamină care ajută la combaterea impotenței. Poate fi consumată atât de femeile care vor să conceapă un copil, sau de femeile însărcinate, întrucât conține foarte multe substanțe nutritive.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. se gasea pe timpul lui ceausescu !!oamenii beau cafea din naut !

  2. pe timpuri era blamat nautul,ca si soia dealtfel,rata mortalitatii fiind mai mica ca aztazi,,

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.