Elixir din 7 CONDIMENTE (rețetă din India)

Condimentele au fost venerate de-a lungul istoriei în toate colțurile lumii datorită aromei lor deosebite, dar și a proprietăților medicinale. Acum 4.500 de ani, împăratul chinez Shen Nung a compus un tratat amplu pe subiectul plantelor aromate și a condimentelor. Între timp s-a dezvoltat sistemul medical indian Ayurveda, iar utilizarea condimentelor a devenit o practică medicală extrem de populară.

Condimente Ayurveda

Condimente Ayurveda

Amestec de condimente pentru imunitate – rețetă

Pentru a maximiza efectele vindecătoare ale condimentelor, vă propunem o formulă interesantă. Rețeta de mai jos aparține medicului indian R.K. Mishra. Amestecul de condimente este considerat un adevărat elixir și poate fi folosit zilnic, la aromatizarea mâncărurilor.

Un lucru extrem de important este că atunci când folosim acest amestec de condimente cu legume și preparate vegetale, proprietățile curative ale acestora sunt potențate. În plus, condimentele pot face o mâncare fadă mult mai apetisantă și plăcută la gust.

Ingrediente

• 6 lingurițe de turmeric
• 6 lingurițe de fenicul
• 3 lingurițe de chimion
• 3 lingurițe de coriandru
• 1 linguriță de ghimbir
• 1 linguriță de piper
• 1 vârf de cuțit de scorțișoară

Amestecați toate ingredientele (sub formă de pulbere/pudră) într-un borcan, și păstrați-l într-un loc răcoros, ferit de lumina directă a soarelui.

Mod de utilizare

Întrucât condimentele conțin și substanțe nutritive solubile în apă și lipide, care acest amestec poate fi folosit în două moduri:

– Se adaugă ½ linguriță de amestec de condimente la supă, sau la alte mâncăruri preparate termic, sau se presară peste salate și alte preparate reci

– Se pune 1 lingură de unt clarifiat la foc mic până când se topește, și se adaugă ½ linguriță de amestec de condimente. Se lasă pe foc până când acestea încep să-și elibereze aromele. Acest preparat poate fi adăugat la orice mâncare, înainte de servire, sau se poate folosi ca bază pentru orez, legume sau alte mâncăruri.

Sursă:

http://drmarkvinick.com/articles/the-therapeutic-properties-and-usages-of-five-common-spices/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.