Chefirul de lapte – probiotic, antibiotic și antitumoral puternic

Adrian Vornicu consideră kefirul de lapte a fi cel mai bun aliment anticancerigen. Sunt peste 10 studii care atestă acest lucru.

Beneficiile sale nu se opresc doar la domeniul oncologic. Chefirul din lapte este de asemenea un excelent probiotic și antibiotic.

Chefirul de lapte - probiotic, antibiotic si antitumoral

Chefirul de lapte – probiotic, antibiotic si antitumoral: David Niergarth

Ce este chefirul de lapte

Puțini știu de unde vinde kefirul și denumirea lui. În limba turcă, „keif” înseamnă a te simți bine. Iată că nu în mod întâmplător kefirul dă o stare de bine și de sănătate.

Kefirul este un aliment extrem de hrănitor. Conține aminoacizi, enzime, prebiotice și probiotice, vitamine din grupul B, vitamina A, vitamina D și vitamina K calciu, magneziu și fosfor.

Kefirul are o natură acidă, însă în urma consumului devine un aliment alcalin.

O cultură vie complexă

Kefirul este o cultură vie complexă. În compoziția sa se află peste 30 de microflore, din care fac parte diverse bacterii și ciuperci bune.

Ciuperca de kefir se pune de regulă în lapte crud și se lasă la fermentat la temperatura camerei pentru 8-12 ore. În urma acestei fermentări rezultă o băutură fabuloasă pentru sănătate.

Un elixir al sănătății și longevității

Iată câteva din proprietățile sale terapeutice:

  • antibacteriene
  • antifungice
  • antioxidante
  • anticancerigene
  • antitumorale
  • antimutagenice

Datorită conținutului de triptofan, chefirul exercită un efect calmant asupra sistemului nervos.

Kefirul este un produs lactat care poate fi consumat și de persoanele care nu pot digera optim lactoza. Această proteină din lapte este transformată în timpul fermentării.

Un anticancerigen dovedit științific

Sunt numeroase studii care așează kefirul între agenții naturali anticancerigeni. O recenzie sistematică din 2015 a arătat efectele chefirului asupra carcinogenezei.

11 studii analizate au confirmat acțiunea benefică a kefirului în prevenirea și tratarea cancerului de sân, colon, piele, stomac, leucemiei și diferite sarcoame.

Protecția pe care kefirul o oferă împotriva cancerului se datorează compușii săi bioactivi, precum peptine, polizaharide și sfingolipide.

Un studiu recent, apărut în 2021 în „International Journal of Food Science” a arătat că această băutură fermentată are efecte citotoxice asupra ratei de creștere a celulelor canceroase glioblastom. Glioblastomul este unul din cele mai severe forme de tumori cerebrale.

Autorii concluzionează că chefirul ar putea fi folosit nu doar ca terapie complementară, ci și ca înlocuitor al tratamentului cancerului.

Kefirul combate cancerul și prin faptul că inhibă creșterea candidei – o ciupercă prezentă în preajma oricărei formațiuni tumorale, spune Adrian.

Ce beneficii are consumul de kefir

Adrian Vornicu enumeră câteva din cele mai importante beneficii ale kefirului asupra organismului:

  • inhibă creșterea de microorganisme patogene: E. coli, Salmonella, Candida albicanis, Helicobacter pylori;
  • combate crampele stomacale și colita
  • contribuie la reglarea activității intestinale
  • ajută la curățarea colonului
  • stimulează digestia și comnbate constipația
  • menține sănătatea și diversitatea florei intestinale
  • stimulează funcția sistemului imunitar
  • aprovizionează corpul cu enzime, vitamine, fermenți și microorganisme naturale benefice
  • tonifică și fortifică organismul
  • crește speranța de viață
  • este util în curele de slăbire (dacă este inclus într-o dietă săracă în grăsimi animale)
  • îmbunătățește circulația sângelui
  • îmbunătățește calitatea sângelui
  • ajută la tratarea bolilor cardiovasculare
  • „topește” depunerile de colesterol de pe perții vaselor de sânge
  • sprijină funcția ficatului, pancreasului, bilei, splinei, rinichilor și uretrei
  • favorizează dizolvarea țesuturilor bolnave și eliminarea lor
  • contribuie la dizolvarea pietrelor la bilă
  • are efect vindecător asupra stomacului, intestinelor, duodenului
  • închide rănile stomacului
  • ajută la reglarea tensiunii arteriale
  • combate insomnia, nevroza, tulburările nervoase
  • înlătură depresia și oboseala
  • împiedică și oprește metastazele în cancer
  • previne îmbătrânirea precoce
  • reglează procesele metabolice din corp
  • calmează alergiile și inflamațiile din corp
  • ajută la tratarea afecțiunilor pulmonare
  • stimulează eliminarea toxinelor, colesterolului, sărurilor excesive și a metalelor grele din corp
  • ajută la reglarea glicemiei

Cum se consumă kefirul

Adrian Vornicu recomandă o cură de 20 de zile cu chefir, care se poate repeta după 10 zile de pauză. Nu este nicio problemă dacă se consumă permanent, deoarece nu are efecte secundare.

În primele 2 săptămâni se va evita administrarea kefirului pe stomacul gol. După 2 luni de cură cu kefir se ameliorează anumite afecțiuni.

Iar după un an, se poate constata o vindecare a organismului, dacă bolnavul adoptă un stil de viață sănătos în general.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Mic-dejun antiinflamator, cu kefir
Kefirul – preparare acasă, beneficii si administrare
Dieta cu hrișcă și kefir – slăbești 1 kg pe zi! Cum se face și ce beneficii are
Două rețete pentru detoxifierea corpului (cu kefir, semințe de in, rădăcinoase)

Surse articol:

1. Rafie N, Golpour Hamedani S, Ghiasvand R, Miraghajani M. Kefir and Cancer: A Systematic Review of Literatures. Arch Iran Med. 2015 Dec;18(12):852-7. PMID: 26621019.
2. Fatahi A, Soleimani N, Afrough P. Anticancer Activity of Kefir on Glioblastoma Cancer Cell as a New Treatment. Int J Food Sci. 2021 Jan 12;2021:8180742. doi: 10.1155/2021/8180742. PMID: 33506004; PMCID: PMC7815417.
3. Vitalitate & Protecție, Kefirul de lapte, cel mai bun probiotic și anti-tumoral: https://vitalitatesiprotectie.ro/kefir-lapte/
4. Damian Drăghici, Adrian Vornicu: Călătorie printre secretele longevității: https://www.youtube.com/watch?v=zTy66D1s5z8&t=2045s&ab_channel=DamianDraghici

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.