3 alimente care îți curăță pielea (dinspre interior spre exterior) – dr. Bowring

Detoxifierea este un proces care are loc în mod natural în organism. Principalele organe care asigură curățarea corpului de toxine și deșeuri sunt ficatul, rinichii și pielea.

Din păcate, mediul în care trăim astăzi este foarte poluat. Din acest motiv, organele cu rol detoxifiant au nevoie de suportul nostru.

3 alimente care iti curata pielea (dinspre interior spre exterior) - dr. Bowring

3 alimente care iti curata pielea (dinspre interior spre exterior) – dr. Janine Bowring

Cum le putem ajuta? Printr-un stil de viață cât mai sănătos și natural. Alimentația are o importanță crucială în acest sens.

Dr. Janine Bowring, medic naturopat și cercetător, recomandă într-un videoclip recent câteva alimente care ajută la detoxifierea pielii.

Detoxifierea pielii se face dinspre interior spre exterior

Trebuie să știm că aspectul și sănătatea pielii depind în mare parte de sănătatea sângelui. De aceea, alimentele și plantele benefice pentru piele sunt în primul rând benefice pentru ficat, deoarece îl susțin în acțiunea de depurare.

Dacă vrem să avem o piele curată, trebuie să consumăm alimente care stimulează ficatul și bila și care contribuie la purificarea sângelui.

Dr. Bowring spune că procesul de curățare a pielii începe din interior spre exterior.

Trebuie să curățăm mai întâi ficatul și intestinul de toxine și deșeuri. Într-un articol precedent am arătat că intestinul se curăță singur dacă păstrăm o pauză de 4-5 ore între mese.

Dacă toxinele din interiorul corpului nu sunt eliminate optim, acestea provoacă diverse probleme. La exterior, ele se vor vedea foarte bine în piele. Toxicitatea internă se reflectă pe piele, sub formă de acnee, erupții, iritații, coșuri, eczeme, psoriazis.

3 alimente care îți curăță pielea 

Dr. Bowring recomandă 3 alimente care stimulează inițial detoxifierea internă a corpului.

Broccoli

Pe primul loc în topul alimentelor eficiente în detoxifierea pielii se află legumele crucifere. Dintre acestea, broccoli are cea mai mare capacitate antioxidantă.

Conține indole-3-carbinol (I3C) – un compus care în organism este transformat în diindolilmetan (DIM). Acesta ajută ficatul să elimine excesul de estrogen care provoacă dezechilibre hormonale și numeroase boli la femei.

Chlorella

Algele marine sunt pe locul doi. Acestea sunt foarte bogate în clorofilă, un pigment cu efect purificator puternic asupra sângelui. Acestea ajută cu precădere la detoxifierea de metale grele.

Dr. Bowring recomandă în mod special Chlorella.

Coriandrul

Despre capacitatea acestei plante de a purifica apa și corpul de toxine și metale grele am scris și în alte articole.

Dr. Bowring o consideră o plantă valoroasă pentru curățarea pielii, deoarece se leagă de mercur și aluminiu și facilitează eliminarea acestora din corp.

Articole similare

Vă recomandăm și alte articole utile despre sănătatea pielii:

Brusturele – cea mai bună plantă pentru bolile de piele
Ceaiul care îți face pielea curată și tânără
Spălați-vă fața cu ceai de păpădie și veți avea o piele fină, fără acnee
Spală-te pe față cu fulgi de ovăz dacă vrei o piele de catifea!

Sursă articol: Dr. Janine Bowring, 3 skin detox foods you should be eating: https://www.youtube.com/watch?v=F-5NUq0WePg&ab_channel=Dr.JanineBowring%2CND

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.