Ceaiul care îți face pielea curată și tânără

Toate plantele folosite în această rețetă de ceai au proprietăți depurative.

Urzica este un excelent purificator și primenitor al sângelui, la fel și brusturele. Trifoiul roșu este numit „detergentul sângelui”.

Ceai pentru o piele curata si tanara

Imagine sugestiva: Ceai pentru o piele curata si tanara

Acțiunea lor de eliminare a toxinelor ajută nu doar funcția organelor interne, ci și pielea. Când corpul se curăță, pielea devine și ea mai curată și mai frumoasă.

Ceai pentru o piele curată – rețetă

Ingrediente

• 2 linguri de urzică
• 1 lingură de rădăcină de brusture
• 1 lingură de trifoi roșu
• ½ lingură de măceșe

Mod de preparare

Combinați toate plantele și păstrați amestecul într-un borcan de sticlă. Puteți face o cantitate mai mare, păstrând proporțiile date pentru fiecare plantă în parte.

Pentru prepararea unei căni de ceai se folosește 1 lingură de amestec de plante la 250 ml de apă clocotită.

Se pune capacul și se lasă la infuzat 20 de minute. Se strecoară și se îndulcește cu miere, după gust.

Beneficiile plantelor din rețetă

O cură cu fiecare din aceste plante poate ajuta la tratarea problemelor pielii, precum acnee, coșuri, iritații, roșeață, dermatită, psoriazis, eczeme.

Urzica are proprietăți depurative, diuretice, antioxidante și antiinflamatoare. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamine B și compuși fenolici care ajută la vindecarea pielii. Acești antioxidanți susțin regenerarea celulelor și oferă protecție la nivel celular.

Citește și – Cura cu păpădie face minuni în bolile de ficat și de piele

Brusturele este utilizat de secole ca remediu pentru piele. Conține numeroși compuși benefici pentru piele: acid clorogenic, lactone, arcigen, taraxosteroli, poliacetileni, flavonoide și inulină. Inulina este umectantă. Ea atrage umiditatea în piele și ajută la hidratarea ei.

Rădăcina de brusture are proprietăți antibacteriene, antiseptice și antiinflamatorii.

Calmează iritațiile și hidratează pielea uscată. Este deseori inclusă în produsele anti-acnee. Combate infecțiile, rozaceea, eczemele ușoare și psoriazisul. Atenuează uscăciunea pielii în dermatită. Reduce semnele îmbătrânirii.

Trifoiul roșu conține fitoestrogeni (izoflavone) care stimulează producția de colagen a corpului. Crește grosimea pielii și nivelul de umiditate, previne formarea ridurilor.

Datorită conținutului de molibden, reduce deșeurile de azot –  care în cantități mari contribuie la apariția acneeei.

Citește și – Uleiul de cătină – un panaceu pentru corp și piele

Trifoiul roșu ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și implicit a tonusului pielii. Această plantă reduce porii și incidența coșurilor.

Este recomandată în eczeme, iritații și inflamații ale pielii. Aplicat extern, ajută la vindecarea rănilor ușoare.

Citește și – Ai pielea sensibilă, alergică sau cu tendință de iritare și înroșire? Prepară un săpun natural cu miere și ovăz

Surse articol:

1. Rebecca’s Herbal Apothecary, Clear skin tea: https://www.rebeccasherbs.com/pages/recipes-tea#teacomplete
2. Alice England, What makes nettle such a powerful skin and hair care ingredient? https://www.aliceengland.com/blog/nettles-as-a-skin-and-hair-care-ingredient/
3. Lifted Beauty and Wellness, Nettle tea – a natural anti-inflammatory: https://www.liftedbeautyandwellness.com/nettle-tea-a-natural-anti-inflammatory/
4. Charlotte Gallagher, Burdock root: the spiky solution to skin problems, Hri Herbal Medicine: https://hriherbalmedicine.co.uk/burdock-root-solution-skin-problems/
5. Madeleine Hettich, 5 Ways red clover rejuvenates your skin, Grey Journal: https://greyjournal.net/play/style/skincare/5-ways-red-clover-rejuvenates-your-skin/
6. Katie Wells, 5 Benefits of red clover, Wellness Mama: https://wellnessmama.com/remedies/red-clover/
7. Alchimie Forever, Why is red clover good for my skin? https://www.alchimie-forever.com/blogs/the-alchemist-blog/red-clover-is-it-good-for-my-skin

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.