Reacțiile corpului în timpul postului indică starea lui de toxicitate

Cu cât mai intoxicat este organismul, cu atât mai greu va face față la un post aspru. Despre acest subiect vorbește Cezar Elisei – expert în postul terapeutic cu apă. Acesta a reușit mai multe performanțe în ceea ce privește practicarea postului cu apă.

A înființat în acest sens „Asociația Postului Terapeutic” și organizează periodic tabere pentru cei dornici să-și depășească limitele.

Postul cu apa indica starea de toxicitate a corpului

Postul cu apa indica starea de toxicitate a corpului: Andrei Vaida

Cei mai mulți se hotărăsc să încerce postul cu apă din motive de sănătate. Acest tip de post este considerat unul terapeutic, capabil să vindece diferite boli. Au apărut deja numeroase mărturii care susțin această ipoteză.

În unul din clipurile sale recente, Cezar Elisei vorbește despre postul cu apă ca barometru al stării organismului.

Postul cu apă indică nivelul de toxicitate al corpului

În urma experienței cu diverși participanți la taberele pe care le organizează, a observat că unele persoane se simt bine pe durata postului, în timp ce altele întâmpină dificultăți.

Cel mai probabil, spune Cezar, cei care tolerează greu postul cu apă au un organism destul de încărcat.

„Cu adevărat, postul indică starea toxică a fiecăruia. Cum este corpul meu la acest moment pot să aflu doar dacă am să intru într-un post”.

Dincolo de orice alte „virtuți” pe care le are, postul indică gradul de curăție a corpului. El arată „care este starea de sănătate: este optimă, este satisfăcătoare sau este proastă de-a dreptul”.

Simptomele neplăcute din timpul postului indică prezența toxinelor

Cu cât mai intoxicat este organismul, cu atât mai neplăcute vor fi simptomele de detoxifiere experimentate în perioada de post.

„Corpul meu este intoxicat. Poate este bolnav, poate are anumite afecțiuni pe care încă nu mi le arată”.

Cel mai probabil, persoanele care au stări de amețeală, de greață sau chiar de vărsături, au o stare toxică în corp.

Organismul este încărcat cu toxine și de aceea apar simptome de sevraj. Semnalele corpului sunt cu atât mai insuportabile cu cât starea de toxicitate este mai mare.

Atunci când vomiți de mai multe ori pe zi pe durata postului, înseamnă că organismul tău are încă multe de eliminat.

De aceea, se recomandă o curățire minimă înainte de a intra în postul cu apă. În caz contrar, postul nu va fi un instrument terapeutic, ci un chin.

Persoanele vegetariene duc postul mai ușor

Sunt persoane care fac postul cu apă și nu au nici o problemă pe durata celor 10 zile. Țin postul cu multă ușurință. Din categoria lor fac parte mai ales persoanele vegetariene.

„Am avut vegetarieni care aveau această dietă de 10-20 de ani. În general, aceste persoane sunt curățate de toată aciditatea pe care o aduce consumul de carne, de băuturi alcoolice, de dulciuri și produse lactate eventual”.

Citește și – Postul cu apă între orele 18:00 și 10:00 scade greutatea corporală și tensiunea arterială

Acumularea toxică în corp și aciditatea provocată de toxine se pot manifesta prin diverse semne: grăsime depusă pe anumite zone ale corpului, acnee, hipertensiune arterială sau colesterol crescut.

Faceți un post de testare

Încercați un post de 2-3 zile acasă și vedeți cum vă simțiți, spune Cezar. Dacă în aceste zile te simți mai curat și mai eliberat, înseamnă că starea ta de sănătate este satisfăcătoare.

Dacă această experiență este mai degrabă negativă, înseamnă că trebuie să corectezi anumite lucruri în alimentație și în stilul de viață și stă reîncerci postul după o lună sau mai mult. 

Nu doar alimentelele procesate ne intoxică, ci și stresul de la locul de muncă sau bagajul emoțional negativ acumulat.

Multe persoane mănâncă pe fond nervos și trebuie să scape de lucrul acesta pentru a atinge o stare optimă de sănătate și a începe postul cu apă.

„Postul funcționează bine doar la persoanele la care lipsa alimentație după zilele 2-3 nu provoacă stări foarte tulburătoare”.

Nu intrați într-un post aspru fără să o minimă pregătire

Cezar atrage atenția că este riscant să începi un post drastic fără să știi în ce stare se află corpul tău.

Dacă ești intoxicat și postul îți dă stări neplăcute, este posibil să tragi o concluzie greșită și să spui că postul nu este bun în general, sau că el nu funcționează în cazul tău.

Postul poate funcția chiar și la cei care au simptome exagerate, dacă aceștia încearcă o perioadă de adaptare înainte.

Cezar atrage atenția că este riscant să începi un post drastic fără să știi în ce stare se află corpul tău.

Dacă ești intoxicat și postul îți dă stări neplăcute, este posibil să tragi o concluzie greșită și să spui că postul nu este bun în general, sau că el nu funcționează în cazul tău.

Postul poate funcția chiar și la cei care au simptome exagerate, dacă aceștia încearcă o perioadă de adaptare înainte.

Postul are beneficii fizice și spirituale

„Postul vă dă această șansă pentru a descoperi dacă lucrurile sunt în ordine în viața dvs. sau dacă au nevoie de un restart”.

Iar cel mai bun medicament pentru tratarea răului sau a bolii este postul însoțit de rugăciune.

„Nu există o altă posibilitate care să trateze cauza bolii – fizică, psihică sau emoțională – și să dea o nouă șană de a porni omul în viață pentru a face schimbările necesare”.

Mai multe detalii despre taberele aflate în curs de desfășurare sau viitoare puteți afla pe site-ul: www.asociatiapostului.ro

Citește și – Postul negru dă rezultate spectaculoase – dr. Mihaela Bilic

Tot mai multă lume apelează la post ca să se vindece de boli, să slăbească, să își echilibreze emoțiile, să își îmbunătățească starea de spirit sau să se apropie mai mult de Dumnezeu.

Acest lucru nu face decât să confirme că postul este eficient, spune Cezar Elisei:

„Postul este – și va fi o unealtă bună de folosit de toată lumea – pentru curățarea, pentru detoxifiere, pentru elevarea conștiinței, pentru ridicarea sufletului la Dumnezeu și multe alte beneficii”.

Sursă articol: Cezar Elisei – Postul terapeutic cu apă, Postul cu apă indică starea de sănătate personală: https://www.youtube.com/watch?v=1cZ-sTirwrM&ab_channel=CezarElisei-PostulTerapeuticcuap%C4%83

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.