Cum să faci apa „bună de băut” – biolog Eugen Giurgiu

Încrederea românilor în calitatea apei de la robinet a scăzut considerabil în ultimii ani. Dovadă că foarte mulți au deja în casă un sistem de filtrare a apei.

Specialiștii ne asigură că apa de la robinet din orașe este curată și sigură pentru consum. 

Cum sa faci apa „buna de baut” - biolog Eugen Giurgiu

Cum sa faci apa „buna de baut” – biolog Eugen Giurgiu

Situația este mai gravă în mediul rural. OMS susține că 32% din apa de la robinet din satele din România nu este potabilă.

Neîncrederea în calitatea apei de la robinet

Românii se tem să folosească apa de la robinet din cauza clorului folosit la dezinfectarea acesteia și a altor poluanți, precum nitrați, aluminiu, antibiotice sau bacterii.

Potrivit unui studiu recent, 60% dintre cetățeni cumpără apă îmbuteliată. Aceasta nu este însă neapărat o alegere mai bună, deoarece poate fi contaminată cu particulele nocive din plastic.

Trucuri pentru decontaminarea apei potabile

Unii preferă să fiarbă apa înainte de a o consuma sau de a o folosi la gătit. Alții pun suc de lămâie sau vitamina C în apă înainte de a o bea.

Există și alte „trucuri” care pot ajuta fie la decontaminarea apei, fie la îmbogățirea ei cu substanțe nutritive.

Citește și – Cărbunele activ – medicament antic

De exemplu, dacă vreți să eliminați metalele grele din apă, folosiți cărbunele activ. Dacă vreți să decontaminați apa, folosiți câteva semințe de coriandru.

Această plantă adsoarbe impuritățile și deșeurile din apă. Un studiu realizat de mexicani a arătat că semințele de coriandru purifică apa de plumb, mercur și cupru.

Dacă nu aveți semințe, puteți folosi planta proaspătă. O mână de frunze de coriandru poate înlătura metalele grele din 2 litri de apă.

Citește și – Cercetătorii au descoperit o plantă care poate purifica apa de la robinet

La fel de eficientă este argila. Folosiți 1 lingură de argilă la un litru de apă. Lăsați-o să stea 24 de ore, apoi consumați apa.

Purificarea și vitaminizarea apei cu legume crude

Biologul și cercetătorul român Eugen Giurgiu ne propune o altă metodă de curățare și „vitaminizare” a apei potabile.

Acesta susține că adăugarea unor rădăcinoase în apa de la robinet ajută la extragerea substanțelor dăunătoare. Mai mult decât atât, legumele rădăcinoase „descarcă” în apă o mulțime de vitamine și minerale.

Puneți 2 rădăcini de morcov, 1 rădăcină de pătrunjel și o felie de țelină într-un borcan. Turnați 2 litri de apă și acoperiți gura borcanului cu un tifon. După 24 de ore puteți consuma apa limpede.

Citește și – Zeama de lămâie curăță apa de băut în timp de molime

Dr. Giurgiu recomandă această apă vitaminizantă mai ales bolnavilor de cancer. Procedura se face zilnic.

Surse articol:

1. Eugen Giurgiu, Rețete sigure anti-cancer, Formula As: http://arhiva.formula-as.ro/2010/914/leacuri-de-la-cititori-78/retete-sigure-anti-cancer-12332
2. Cristina Sbîrn, Românii se tem să bea apă de la robinet, DIGI24: https://www.digi24.ro/stiri/economie/consumatori/romanii-se-tem-sa-bea-apa-de-la-robinet-activist-de-mediu-siguranta-alimentara-inseamna-in-primul-rand-sa-evitam-plasticul-1523219
3. România Europa Liberă, De ce nu beau turiștii apă de la robinet când vin în România: https://romania.europalibera.org/a/apa-potabila-robinet/31950410.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.