Cercetătorii au descoperit o PLANTĂ care poate PURIFICA APA de la robinet

Nu este vorba despre pătrunjel, așa cum pare din fotografie, ci despre coriandru, o plantă care seamănă foarte mult cu pătrunjelul.

Potrivit unui studiu recent, coriandrul este la fel de eficient sau chiar mai bun decât sistemele scumpe de purificare a apei în ceea ce privește eliminarea metalelor grele din apă.

Coriandru

Coriandru

Studiile realizate în 24 de municipii din America au arătat că apa de la robinet conține niveluri mari de cupru, aluminiu, mercur, nichel și plumb.

Pericolele intoxicației cu metale grele din apă

Aceste metale pot deveni periculoase dacă se acumulează în corp, cauzând numeroase probleme de sănătate. În orașul Flint din Michigan situația este extrem de gravă: mii de copii suferă de daune cerebrale cauzate de saturnism (intoxicație acute sau cronică datorată absorbției de plumb în corp).

Metalele grele îi afectează în egală măsură și pe adulți, cauzând boli cronice precum Alzheimer, Parkinson, epilepsie, afecțiuni cardiovasculare sau insuficiență renală.

Coriandrul – un filtru natural pentru apa contaminată cu metale grele

Foarte multe familii și-au achiziționat deja un sistem de purificare a apei, pentru a se proteja împotriva intoxicării cu metale grele. Oamenii de știință ne oferă o alternativă mult mai ieftină, mai naturală și mai simplă.

O echipă de cercetători americani și mexicani au descoperit o plantă care acționează ca un filtru natural pentru apa de la robinet.

Este vorba despre coriandru, o plantă care are un potențial bio-absorbat puternic. Testele au arătat că frunzele coriandrului au o suprafață proroasă, care îi permite plantei să extragă rapid metalele grele din apă și să le depoziteze în țesuturi, în celulele exterioare.

Autorii acestui studiu susțin că această plantă poate fi chiar mai eficientă decât filtrele de carbon scumpe din magazine. O singură mână de coriandru poate elimina metale prezente în 2 litri de apă contaminată.

Coriandru

Coriandru

Dr. Douglas Schauer, cel care a condus această cercetare, spune despre coriandru că acesta s-a dovedit eficient îndeosebi la eliminarea a două metale periculoase din apa de la robinet: plumb și mercur. Rezultatele studiului au fost prezentate la conferința anuală a Societății Americane de Chimie.

Cum putem folosi corinadrul pentru purificarea apei de la robinet

Luați o mână de frunze verzi de coriandru, spălați-le bine și puneți-le într-o carafă cu apă. Puteți lăsa și tulpinile. Așteptați câteva ore pentru ca frunzele să extragă metalele, apoi puteți bea apa purificată.

Putem cultiva coriandrul la ghiveci!

Această plantă purificatoare poate fi cultivată ușor la ghiveci. Cumpărați semințe de la magazinele cu profil agricol și plantați-le în ghivece. În câteva zile germinează. Lăsați ghiveciu

Coriandrul are nevoie de un sol umed, de căldură și de multă lumină pentru a crește. După ce începe să crească, mutați-l într-un loc mai umbros din casă, pentru a nu forța înflorirea și pentru a avea cât mai mult timp frunze verzi. În zilele foarte călduroase, udați-l dimineața și seara mai mult.

Ca plantă medicinală, coriandrul este benefic pentru sistemul digestiv. Înlătură oboseala, depresia, durerile articulare și musculare. Are un gust dulce-amărui și poate fi folosit la aromatizarea preparatelor de pește și carne, la salate, sosuri sau brânză.

Sursă: http://www.institutefornaturalhealing.com/2016/07/fast-and-natural-way-to-purify-tap-water/

7 comentarii

  1. Exista mai multe soiuri de coriandru? (de cultura, salbatic sau ceva de genul asta) Am avut niste seminte, le-am plantat si au iesit niste frunze frumoase cu miros de plosnite! Oribil!

  2. Tarlaua verde miroase foarte ,, urit – oare ?? apa cum pute .//// se poate verifica ,./////

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.