Borșul crud – sursă naturală de Bifidobacterii

Borșul crud este una din cele mai sănătoase lichide pe care le putem consuma în fiecare zi. Are deopotrivă valoare nutrițională și curativă.

Pentru a ne bucura din plin de beneficiile pe care această licoare le oferă este obligatoriu să o preparăm singuri sau să o procurăm dintr-o sursă de încredere.

Borsul crud de tarate - sursa naturala de Bifidobacterii

Borsul crud de tarate – sursa naturala de Bifidobacterii

Ce este borșul?

Borșul este o băutură tradițională obținută din tărâțe de grâu lăsate la fermentat împreună cu diverse verdețuri și plante aromatice.

Preparatul rezultat este acru, revigorant și foarte sănătos. Chiar dacă are o întrebuințare practică în bucătărie – aceea de acrire a ciorbelor, cele mai mari binefaceri le obținem dacă bem borșul crud.

Sursă naturală de probiotice

Dr. Adina Alberts face referire aici în mod special la bacteriile bune pe care ni le oferă acesta.

„Borșul care este fiert în ciorbe are mai puține beneficii decât borșul natural consumat ca atare”.

În borșul crud de tărâțe se găsesc acele probiotice de care intestinul și imunitatea noastră au nevoie.

Citește și – Cum se umple borșul – rețetă tradițională

Acest preparat natural conține de asemenea foarte multe enzime, vitamine și minerale. Acești nutrienți sunt extrași din ingredientele care compun borșul, respectiv tărâța de grâu, drojdia de bere și verdețurile.

Probioticele pe care le putem prelua din borșul crud sunt în special cele din specia Bifidobacterium.

Aceste microorganisme îmbogățesc flora saprofită și susțin sănătatea colonului și a tractului digestiv. Le găsim de regulă în alimentelele fermentate, precum murăturile și iaurtul.

Citește și – Bea borș de putină! – te ajută să îți crești imunitatea și să refaci flora intestinală

Borșul de tărâțe – mai avantajos decât murăturile și iaurtul

Spre deosebire de murături, borșul crud de tărâțe nu este dăunător hipertensivilor, spune dr. Alberts. Nu conține sare, nici glucoză. Îl pot consuma fără probleme și diabeticii.

Spre deosebire de lactatele fermentate, borșul crud are o cantitate infimă de calorii. Acest lucru înseamnă că poate fi servit și de cei care au surplus ponderal. În realitate, borșul este de multe ori inclus în curele de slăbire și detoxifiere.

Un alt avantaj major al borșului este că nu conține lactoză.

Cura cu borș – beneficii

O cură cu borș poate fi utilă în:

  • tuberculoza pulmonară
  • imunitate scăzută
  • dischinezie biliară
  • pietre la rinichi
  • infecții urinare
  • obezitate

Citește și – Borșul reglează digestia, glicemia, colesterolul, tensiunea arterială

Precauții și contraindicații

Chiar dacă este o băutură foarte hrănitoare și sănătoasă, borșul are și unele contraindicații.

Persoanele cu afecțiuni gastrice trebuie să guste borșul crud cu precauție. Poate accentua problemele cauzate de aciditatea excesivă.

Sursă articol: Adina Alberts, Borșul acru – lichidul medicament: https://adinaalberts.ro/borsul-acru/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.