Gutuile inhibă Helicobacter pylori – un fruct de leac pentru bolile stomacului

Gutuia (Cydonia oblonga) este un fruct foarte hrănitor și sățios.

Conține fibre, vitamine (C, B1, B6), minerale (fier, cupru, potasiu, magneziu) și antioxidanți (quercetină, kaempferol).

Gutuile inihba H. pylori - un fruct de leac pentru bolile stomacului

Gutuile inihba Helicobacter pylori – un fruct de leac pentru bolile stomacului

Antioxidanții protejează corpul la nivel celular de acțiunea distructivă a radicalilor liberi. Reduc inflamația sistemică și stresul metabolic.

Gutuia – leac pentru afecțiunile stomacului

Culturile de gutui datează din Grecia și Roma antică. Aceste fructe sunt folosite în medicina populară de zeci de ani. Se remarcă prin efectele binefăcătoare asupra stomacului.

→ Boala inflamatorie intestinală, colită ulcerativă

În medicina tradițională, gutuia este un leac bun pentru tulburările digestive. Studiile au arătat că extractul de gutui protejează țesutul colonului.

Citește și – Cum prepară coreenii ceaiul de gutui (o rețetă inedită)

Poate fi util în boala inflamatorie intestinală sau în colita ulcerativă.

Helicobacter pylori, ulcer stomacal

Compușii din gutuie pot preveni inclusiv ulcerele stomacale. Într-un studiu realizat în eprubetă, sucul de gutuie a inhibat creșterea bacteriei Helicobacter pylori. Acesta este patogenul principal răspunzător de apariția bolilor ulceroase.

Citește și – Gutuile – leacuri pentru afecțiuni respiratorii, digestive și cardiace (+ rețete)

Extractul de gutui s-a dovedit eficient și împotriva altor patogeni infecțioși, precum E. coli, Klebsiella pneumonia, Enterobacter aerogenes sau Stafilococul auriu.

Un studiu pe șobolani a arătat că extractul de gutui protejează stomacul de ulcerul indus de abuzul de alcool.

Reflux gastroesofagian

Consumați gutui dacă aveți reflux gastroesofagian. Un studiu pe copii cu reflux de acid a demonstrat că siropul de gutui administrat zilnic a fost la fel de eficient precum tratamentul medicamentos în ameliorarea simptomelor.

Rezultate bune au fost obținute și într-un studiu pe 137 de femei însărcinate. 10 mg de sirop de gutui administrat după mese a fost la fel de eficient ca medicamentele în atenuarea refluxului de acid.

Greață în sarcină

Siropul de gutui este bun și în perioada de început a sarcinii.

O lingură de sirop de gutui s-a dovedit mai eficientă decât 20 mg de vitamina B6 în reducerea senzației de greață asociată cu sarcina.

Gutuile pot ameliora de asemenea vărsăturile și durerile abdominale.

Constipație

Nu îl ultimul rând, aceste fructe sunt utile în constipație, dar și în diaree.

Reglează tranzitul intestinal, relaxează mușchii tractului digestiv și previn constipația.

Cum se face siropul de gutui

Dacă vreți să faceți sirop de gutui pentru a-l folosi în afecțiunile menționate mai sus, accesați acest articol: Siropul de gutui – util în tulburările digestive și tuberculoză

Surse articol:

1. Ansley Hill, Adda Bjarnadottir, 8 Emerging health benefits of quince, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/what-is-quince-fruit#7.-May-protect-against-certain-allergic-reactions
2. Rachel Link, What is quince fruit? Top 6 benefits + how to eat it, Dr. Axe: https://draxe.com/nutrition/quince-fruit/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.