Ulei din rășină de brad – leac pentru dureri articulare și Helicobacter pylori (rețetă mănăstirească)

Uleiul din rășină de brad este un preparat 100% natural, ușor de obținut de către oricine are acces la rășină.

Acest remediu poate fi folosit contra durerilor corporale și a infecțiilor cu Helicobacter pylori.

Ulei de rasina de brad - leac pentru dureri articulare si Helicobacter pylori

Ulei de rasina de brad – leac pentru dureri articulare si Helicobacter pylori

Rășina se poate colecta de pe trunchiurile de conifere din păduri. Este un medicament pe care natura ni-l oferă în mod gratuit.

Cea mai prilenică perioadă este cea cuprinsă între lunile martie și mai, când rășina este tare și ușor de desprins de pe copac.

Citește și – Rășina de brad curăță plămânii ca un detergent

Bobițele de rășină se pun într-un borcan și se toarnă peste ele ulei. Rețeta este prezentată de Părintele Daniel de la Mănăstirea Slănic într-o emisiune TRINITAS TV.

Ulei din rășină de brad – rețetă

Ingrediente

  • 200 g de rășină de brad
  • 1 litru de ulei de măsline natural

Mod de preparare

Bucățile de rășină se pun într-un borcan sau într-o sticlă din sticlă de 1 ½ litri. Se adaugă uleiul și se închide ermetic. Perioada de macerare este de 30 de zile (sau mai mult). Chiar dacă nu pare un solvent puternic, uleiul de măsline dizolvă rășina.

După o lună de zile aceasta ar trebui să se dizolve complet. Dacă nu, mai trebuie lăsat. Ulterior, uleiul se strecoară și se trece printr-un tifon des pentru a elimina toate impuritățile.

Cum se folosește uleiul de rășină de brad

Uleiul de rășină de brad se poate folosi atât intern, cât și pentru uz extern.

Pentru o aplicare mai ușoară a uleiului de rășină puteți folosi o sticlă de la un parfum. Umpleți-o cu ulei și pulverizați pe regiunile dureroase ale corpului. Masați apoi pielea bine.

După aplicarea uleiului este indicat să îl lăsați să pătrundă în piele. După circa 30 de minute, vă puteți spăla.

Indicații terapeutice

Persoanele cu afecțiuni reumatice sau dureri de picioare îl pot folosi la masaj. Părintele Daniel recomandă acest leac contra durerilor de oase.

„Când aveți dureri de spate, de oase, de genunchi, să nu ezitați să faceți un masaj cu acest ulei aromat”.

Este anti-reumatic, dar și tonic osos, fiind util și în osteoporoză. Este bun și pentru febra musculară.

Poate distruge Helicobacter pylori

Monahul Daniel susține că uleiul din rășină de brad poate fi consumat și intern, pentru afecțiunile stomacului. Având proprietăți antiseptice, ajută la eliminarea patogenilor infecțioși.

„Este bun pentru Helicobacter. Dacă acest propolis al bradului omoară bacteriile și microbii, Helicobacterul poate fi distrus cu această rășină de brad”.

Ajută în ulcerul gastric, paraziții intestinali la copii. Se consumă câte 4-5 linguri de ulei în fiecare zi. Acesta se poate lua ca atare, sau se adaugă în salate. Are o aromă puternică.

Pentru rezultate bune, faceți o cură de cel puțin 3 luni de zile.

Citește și – Unguentul din rășină de conifere – balsam vindecător pentru răni, tăieturi, umflături, furuncule, dureri reumatice

Preparatele din rășină de brad nu trebuie administrate copiilor mai mici de 7 ani. Sunt de asemenea contraindicate pe perioada sarcinii și alăptării.

Unele persoane au alergie la conifere, de aceea se recomandă efectuarea unui test pe piele. Se pun o picătură de ulei pe zona cotului. Dacă apar reacții adverse, nu este un produs bun pentru dvs.

Sursă articol: TRINITAS TV, Cum se prepară tinctura și uleiul din rășină de brad, Rețete Mănăstirești: https://www.youtube.com/watch?v=1Uw0B1JaMI8&t=374s&ab_channel=TRINITASTV

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.