Ceai de Măceşe – Beneficii Pentru Copii şi Adulţi
Ceaiurile sunt cele mai plăcute remedii puse la dispoziţie de natură pentru a ne hrăni organismul şi a ne menţine sănătoşi, pentru a ne trata de boli şi chiar pentru a preveni diferite probleme de sănătate. Ceaiurile din fructe de pădure sunt cele mai gustoase şi ademenitoare. Indiferent dacă vorbim despre afine, mure, zmeură, agrişe sau măceşe, toate sunt ideale pentru tratarea simptomelor răcelii şi alte afecţiuni neplăcute.
Cuprins
Ceai de Măceşe – Beneficii Pentru Copii
Fructele de măceş (Rosa canina) sunt o sursă impresionantă de Vitamina C, o substanţă care face bine mai ales celor mici. Măceşul conţine şi Vitamina PP, uleiuri volatile, lecitină, calciu, magneziu, fier şi potasiu. Are efecte miraculoase asupra sistemului imunitar la copii, adulţi şi vârstnici. Aroma dulce-acrişoară şi culoare roşie deosebită a măceşului fac ca acest ceai să fie mai uşor de acceptat de cei mici.
Ceaiul de măceşe pentru copii sau bebeluşi este astăzi unul din cele mai căutate de către mămici.
• Ajută copiii în perioada de creştere
• Stimulează pofta de mâncare
• Întăreşte organismul
• Ajută la absorbţia fierului
• Protejează împotriva răcelilor
• Scade febra
• Tratează tusea
• Elimină toxinele din organism
• Este bun în perioadele de medicaţie la copii
Cum se prepară ceaiul de măceşe pentru copii
Ceaiul de măceşe este un aliment-medicament senzaţional care dă celor mici mai multă rezsitenţă la răceală şi boli. Pentru prevenirea şi tratarea răcelilor la copii, ceaiul de măceşe se va prepara din 5-8 fructe de măceş sau din 2 linguriţe de fructe uscate fără seminţe, adăugate la o cană cu apă clocotită. Se pun la fiert 5 minute, se strecoară şi se aromatizează cu miere şi lămâie. Se pot administra copiiilor 4-5 căni pe zi.
Se poate folosi şi decoctul de măceşe obţinut prin fierberea fructelor maxim 3 minute. Pentru scăderea febrei, ceaiul de măceş poate fi îmbogăţit cu o linguriţă de cimbru, salcâm sau nalbă uscată, sau cu o linguriţă de miere polifloră.
Ceai de Măceşe – Beneficii Pentru Adulţi
Preparatele din măceşe au efecte extraordinare asupra organelor interne. Măceşul are capacitatea de a trata diferite boli de stomac, de ficat, de rinichi sau de inflamaţie intestinală.
• Tratează avitaminoza
• Ajută în perioada de convalescenţă
• Susţine sănătatea vârstnicilor
• Remineralizează organismul
• Stimulează secreţia biliară a ficatului
• Ajută la eliminarea bilei
• Previne şi tratează litiaza biliară şi renală
• Ajută la eliminarea surplusului de kilograme
• Stimulează circulaţia sângelui periferică
• Tratează inflamaţiile căilor renale saa biliare
• Alină durerile articulare cauzate de osteoartrită – se recomandă mai ales pudra de măceşe
• Tratează artrita reumatoidă
• Hidratează pielea, tonifică şi întinereşte tenul
Ceaiul de măceşe se poate prepara acasă din fructe proaspete sau uscate (fără seminţe!), sau se poate cumpăra de la magazinele naturiste. Ceaiul de măceşe de la Fares este unul din cele mai bune.
Pt uleiul de busuioc nu am înteles modul de preparare al uleiului…daca îl oparim si aruncam apa ce efect mai are?
exact asta voiam sa intreb si eu
va multumesc pentru articole ,le citesc ,salvez si dau mai departe
Se fierbe sau se infuzeaza 5 minute?
Se pun măceșele sau planta când apa este fierbinte și se fierb 5 minute.
La decoct spuneati ca sefierb maxim 3 minute…undeva e o greseala!
Nu-mi vine sa cred ca cineva nu stie sa faca chiar si un simplu ceai,e atit de dificil sa faci un ceai
Fie el chiar si de macese. Daca un ceai e greu,dar o mincare ………
Da, decoctul se prepară diferit de ceai. Citiți aici: http://lataifas.ro/ganduri-idei-citate/24665/cum-se-prepara-corect-ceaiul-infuzie-macerat-decoct/
Este foarte bun am consumat si eu .