Teofil Lung : Doctorii să nu mai prescrie chimioterapie; tumorile se extind, efectele – catastrofale

„Nu există tumoare pe lumea asta, şi este dovedit histopatologic, care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră”
„Unii din asta trăiesc, îi trimit pe pacienţi să facă şedinţe de chimioterapie, chiar dacă nu e cazul, sunt afaceri extraordinare” 

(Teofil Lung, fost şef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Facială din Cluj-Napoca)
Teofil Lungu

Medicul Teofil Lungu de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială Cluj face apel către doctori să nu mai prescrie chimioterapie în cazurile de cancer la cap sau la gât, pentru că nu au rezultate, tumorile se extind, iar efectele sunt „catastrofale”, el spunând că sunt sute de astfel de cazuri.

Teofil Lung, fost şef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Facială din Cluj-Napoca, a declarat, că la această unitate medicală ajung foarte mulţi pacienţi cu cancer la cap sau la gât care au urmat chimio şi cobaltoterapie şi la care tumorile canceroase s-au extins.

„Am un mesaj către colegii medici, pentru că fenomenul este, deja, unul cronic, sunt sute de cazuri. Medicii la care se prezintă pacienţii au învăţat în şcoală şi au imprimat în mintea lor de medici ideea că în secolul XXI cancerul se rezolvă cu chimioterapie şi cobaltoterapie. Fac o mică biopsie pacientului şi îl trimit spre aceste terapii. Sunt sute de cazuri care au trecut prin aceste faze şi nu au niciun rezultat. Mesajul meu vine spre aceşti colegi medici, că acest cancer de cap şi gât nu reacţionează nici la chimioterapie, nici la cobaltoterapie, indiferent cât sunt de performante”, a declarat Lung.

El a spus că sunt „pacienţi iradiaţi cu aparatură ultramodernă, care au ajuns la clinică având tumora în extensie”.

„Să ştie pacienţii că foarte multe forme de cancer noi le putem vindeca în proporţie de sută la sută. Sunt situaţii în care aceste cancere, prin terapie chirurgicală bine dirijată, se vindecă în totalitate, fără chimioterapie sau cobaltoterapie. Îi rog pe colegii mei medici să renunţe la aceste idei de a face terapiile acestea”, a afirmat Lung.

Potrivit acestuia, medicii respectivi nu ar trebui să lase pacientul „în forme depăşite de boală”, cu invazie oculară, nazală sau cerebrală a tumorii, care puteau fi tratate, cu succes, în faze incipiente.

„Sunt sute de cazuri purtate prin clinici din ţară sau străinătate, cazuri de tumoare avansată şi ne pun în situaţia de a face lucruri imposibile. Noi putem să îi ajutăm pe aceşti oameni, dar vin prea târziu. Tratamentele de chimio sau cobaltoterapie nu numai că nu sunt eficiente, dar au efecte secundare catastrofale asupra sistemului de apărare a organismului”, susţine fostul şef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Facială Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, chimioterapiile distrug măduva hematoformatoare, iar organismul este pus în situaţia de a nu se mai putea apăra.

Teofil Lung a adăugat că citostaticele sunt medicamente din care se câştigă „foarte mult”, fiind cele mai scumpe de pe piaţă, iar unii medici „din asta trăiesc”.

Unii din asta trăiesc, îi trimit pe pacienţi să facă şedinţe de chimioterapie, chiar dacă nu e cazul, sunt afaceri extraordinare. Nu există tumoare pe lumea asta, şi este dovedit histopatologic, care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră”, a afirmat Teofil Lung.

El a dat exemplul unui pacient în vârstă de 65 de ani din Buftea, care a urmat zeci de şedinţe de chimio şi cobaltoterapie, a suferit cinci operaţii şi a ajuns la clinica din Cluj-Napoca, sperând că se mai poate face ceva.

„A fost operat la Spitalul Colţea din Bucureşti de un profesor universitar care a intrat un pic şi a zis că mai mult nu poate şi l-a trimis la iradiere, la cobalto şi chimioterapie. Este o invazie formidabilă a tumorii care a trecut din partea stângă a feţei în partea dreaptă, a atins ochiul stâng, nasul şi maxilarele. A mai suferit alte patru operaţii şi a avut zeci de şedinţe de chimio şi cobaltoterapie. Şi a venit la noi să îl operăm. Putea fi rezolvat în prima fază, fără să îi scoatem ochiul, dar acum tumora a ajuns la baza craniului şi ajunge în creier. Noi va trebui să îi scoatem ochiul, să scoatem nasul şi maxilarul, va trebui transplant de faţă”, a declarat chirurgul clujean.

Pacientul respectiv, Radu Gheorghe, a declarat, la rândul său, că în urma şedinţelor de chimio şi cobaltoterapie tumora la sinusuri de care suferă s-a extins.

Am făcut din 2011 un număr de 31 de şedinţe de radioterapie şi 12 de şedinţe de citostatice şi cinci operaţii. Cred că a fost vorba de o greşeală profesională în cazul meu, specialiştii trebuie să sesizeze aceste situaţii. Am avut încredere în medici şi am mers pe mâna lor. Mi-au spus că citostaticele şi radioterapia vor micşora tumora, dar nu a fost adevărat, din contră, a crescut„, a spus pacientul.

Un alt pacient din Bucureşti, în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu un cancer viscerocranios şi a fost trimis la chimioterapie şi cobaltoterapie, iar sub aceste terapii tumora a crescut şi a invadat hemifaţa stângă, maxilarul şi mandibula.

„A fost operat la Clinica de Chirurgie Maxilo – Facială din Cluj-Napoca, dar problema este cu tegumentul după iradiere, astfel încât nu se închide zona, nu se unesc plăgile. Nu putem face nici microchirurgie. Mergem pe o soluţie să închidem cât putem”, a explicat medicul Teofil Lung.

Pacientul, Dumitru Răducanu, a declarat, la rândul său, că şedinţele de chimioterapie şi cobaltoterapie urmate i-au făcut „mult rău”.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

N.R. Trebuie precizat  ca fiecare caz de cancer trebuie sa aiba parte de o terapie individualizata. Unele cazuri impun interventie chirurgicala si chimio/radioterapie pre sau postoperatorie. E adevarat ca o tumoare nu poate fi vindecata doar prin chimioterapie, pentru ca rolul ei este adjuvant. In acelasi timp, o intervenție chirurgicala nu are viza curativa daca nu este combinata cu chimio/radio. De exemplu, chimioterapia postoperatorie asigură eliminarea marginilor microscopice ale tumorii, care nu au putut fi complet rezecate chirurgical si, in lipsa ei, riscul postoperator de metastazare este foarte mare. Si da, e un lucru stiut ca dupa iradiere, capacitatea de vindecare si cicatrizare in cazul unei intervenții chirurgicale este diminuata. Dar fiecare procedura terapeutica are avantaje si dezavantaje.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/noi-date-despre-chimioterapie-apelul-unui-medic-catre-colegii-de-breasla-doctorii-sa-nu-o-mai-prescrie-tumorile-se-extind-efectele-sunt-catastrofale-10955529

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


63 comentarii

  1. Are mare dreptate!Nu trebuie sa fii medic ca sa ajungi la concluzia asta! Sunt atatia si atatia ani de cercetare si…nimic.Si eu regret ca mi-am lasat copilul sa-i faca chimioterapie,nu stiu dar asa am crezut si eu ca nu a avut niciun rezultat si dovada ca nu mai este printre noi.

    • Noi nu i-am facut chimioterapie fetitei noastre ( tumora cerebrala ) si din pacate,nu mai este printre noi, este printre ingeri….cancerul NU are leac ! Mai devreme sau mai tarziu ….este acelasi deznodamant….

    • Imi pare rau doamna! Suntem „colege” de suferinta. Adevarat! Cancerul nu are leac!

    • numai Dumnezeu poate vindeca si cancerul!

    • Sincer àmi pare ràu…e cel mai dureros moment din viatà cànd pierzi un copil,cànd pierzi pe cel drag ,de làngà tine 🙁

    • Un unchi de-al meu a du-so 15 cu cancer nu a facut nici o chimioterapie ceva pt ca se ducea mai repede .Asa a avut matusa-mea f mare grija de el,alimentatie stricta prescrisa de medic ce sa mance.Se tinea dupa el mai ceva ca un copil sa nu mance anumite mancaruri ce era prin casa.Asa a dus-o 15 ani pina la urma corpul nu a mai putut suporta medicatia si tratamentul care era si sa dus.Numai Dumnezeu daca se va cobora pe pamant va lua boala si toace relele ce sunt .In asa ceva vindecare nu exista.

  2. După ședința de citostatice starea tatălui meu s-a agravat. A fost operat si după câteva ore de la operatie a făcut infarct. De atunci sunt reticenta când este vorba de chimio/cobalto/citostatice.

  3. Se refera la tumorile de pe creier si in gat.. Tratamentele pentru restul cazurilor de cancer, prelungesc viata pacientilor, bineinteles depinzand de gradul lor de severitate

    • NU ESTE ADEVARAT!!!!!!!! AM VAZUT SI STIU O MULTIME DE CAZURI ASA CA……………………………………..NU ESTE ADEVARAT!!! CHIMIOTERAPIA NU SALVEAZA PE NIMENI!!!!!TUMOAREA SE MUTA IN ALTA PARTE…..DACA DA IMPRESIA CA DISPARE DE UNDE ERA

    • Are dreptate domnul doctor, eu am fost operata in 2000 de chist ovarian gr. 3, la rugamintea sotului am facut o sedinta de chimioterapie caci asa a fost el indrumat, cand am ajns acasa am descoperit ca chimioterapia duce la metastaza si am renuntat ( ce-a tinut de doctor s-a facut -restul imi apartine) si am trecut pe naturist si uite sunt un viata azi

  4. Medicilor !!!!!! Spuneti adevarul bolnavilor !!!!!!!Informati pacientii CORECT !!!!!!! Daca e sa mori mori !!!!!! Nu faceti afaceri pe spinarea muribunzilor !!!!!!!!

  5. toti mor dupa chimioterapie, Dumnezeu ne a lasat fructe si legume….

  6. Si nu poate opri nimeni aceste afaceri ?Este o crima .

  7. Pacat ca sunt putini medici care se gandesc la oameni si nu la propriul buzunar

  8. Nu poate nimeni opri Elena Avrămescu Bododel ptr ca se castiga enorm ..asa cum nu se pot opri nici cu vaccinurile care fac mai rau decat bine si cu miile de medicamente care sunt facute doar sa castige uni bani..asta este industria farmaceutica care este o super putere in lumea noastra si noi cadem in plasa lor

  9. Cea mai mare pacaleala a medicilor e ,chimioterapia ;am facut si eu si am fost la un pas de moarte;noroc ca sotul meu citea mult pe net si a zis stop ;de azi nu mai faci.L-am ascultat si azi traiesc.

  10. Asta ne-a spus și nouă doamna diriginta în școală. Din păcate nici biopsia nu face bine. Cred ca cel mai bine ar fi, ca atunci când se suspectează o formatiune tumorala sa fie extirpata direct și apoi făcută biopsie…

  11. …….toti vor sa cistige, …chiar si chirurgii….noi ar trebui sa fim mai cumpatati in alimentatie, mai buni si mai cinstiti cu noi si cu cei din jurul nostru……

  12. Cititi si dati mai departe .

  13. Chimioterapicele din farmaciile romanesti au efecte colaterale devastatoare asupra organismului . Oncologii romani prescriu ceea ce li se impune si NU ceea ce este mai nou si performant ca substanta activa .,in medicina oncologica moderna . Domnul doctor are perfecta dreptate !

  14. BRAVO….MACAR ESTE CINEVA CARE ARE CURAJUL SA RECUNOASCA!!!!

  15. Sotul meu in 2 ani a fost operat de 3ori tumoare la creer bening si dupa a 3a operatie a facut chimiothérapie si radio terapie acum e foarte bine asteptam sa faca rmn in 6 luni noi suntem in belgia nu in romania

    • SA VA FIE DE BINE DRAGA DOAMNA….NU CRED SA FIE VREO DIFERENTA CA SANTETI IN BEGIA SAU ROMANIA….CHIMIOTERAPIA E ACEEASI…..SA SPERAM CA VA FI BINE SOTUL DUMNEAVOASTRA .SUCCES SI DOAMNE AJUTA………………………………………………………….

    • este un caz fericit ,dar aici e vorba de tumorile maligne ,pe care cica le face sa dispara ….nici vorba….Va doresc sanatate si impliniri…

    • Mulțumesc mult doamne ajuta pentru toata lumea

    • maryna tanasa

      si eu am fost diagnosticata cu tumoare de colon in 2006. nu mi-au dat sanse nici macar 50%. m-au operat in noembrie, iar dr oncolog a stabilit ca nu e cazul de facut cimioterapie, dupa 6 luni la control, facand o tomografie am vazut ca ceva nu era in regula. am mers la oncolog inainte de programare,si mi-a confirmat,,tumoarea a recidivat. am facut 3sau 4 cicli de chimio, inainte de operatie, apoi in mai 2008 m-au operat ( au eliminat tot colonul) am facut din nou 8 cicli di chimio, si astazi va scriu experienta mea. la toate controalele de atunci, totul e bine.. sper sa fie asa anca multi ani de acum inainte. precizez ca am facut toate astea in italia, caci eu cred ca daca eram in romania ,,ami faceau deja de 7 ani,,,ami pare rau ptr cei ce nu au reusit sa treaca peste acest pas cumplit, ptr ca cine trece prin asa ceva stie cum e. Cei ce nu mai sunt printre noi sa le aiba domnul in paza lui.

  16. Si totusi se practica …nu sint tot doctori ?

  17. E BINE SA PREVENIM TUMORILE NU SA LE TRATAM !

  18. eu cunosc o persoana careia i s-a diagnosticat o tumoare la cap acum 30 de ani si i-au dat 6 luni si radioterapie experimentala….in urma tratamentului cu radioterapie care a durat vreo 6 luni,tumoarea s-a micsorat pana la disparitie ,omul traieste si in ziua de azi are 87 de ani si are grija de sotia lui cu Sla ,eu sunt asistent domiciliar pt. sotia lui si de aceea stiu de povestea lor ,care m-a uimit.

  19. in ziua de azi,cind totul este o afacere, recunosc ca ar putea sa aiba mare dreptate.

  20. Chimioterapia e tratament adjuvant de cele mai multe ori, nu curativ. Nu inseamna ca nu are rolul ei in cancer. Fragmentele dintr-o conversatie, sau chiar un titlu mai pompos- nu fac decat sa induca in eroare. Medicina din ziua de azi, cand e practicata corect- se bazeaza pe dovezi, nu pe vorbe aruncate in vant.

  21. IN SFARSIT SE SPUNE ADEVARUL MARE CURAJ DOMNULE DOCTOR .

  22. TRIST ! DUREROS DE TRIST !

  23. respect,domnule doctor, aveti curajul sa o spuneti….

  24. A generaliza este o greseala. Consider ca orice pacient trebuie sa „verifice sursa” si sa aiba cel putin 2-3 opinii. A se puncta ca eu sunt de profesie economisit ci nu medic. Sănătate tuturor si atentie in cine aveti încredere!

  25. Fructul NONI cititi despre puterea acestui fruct Unde sunt eu sunt copaci plini cu aceste fructe

  26. Fara o stare mentala buna si fara o alimentatie sanatoasa, niciun tratament contra cancerului nu-i suficient.

  27. Putini medici stiu sa-si faca meseria cu suflet

  28. Bolnavii trebuie sa aleaga medicii in etate cu experienta si nu debutantii in meserie !

  29. aveti dreptate d-le doctor Chimioterapia in doza mai mare sau mai puternica decit suporta corpul bolnavului este fatala pe data de 1 martie cind i s-a facut chimioterapia sotului meu la SIBIU de fapt si ultima l-a ars ca pe un porc atit interior cit si exterior Imi pare rau ca nu l-am filmat sa-l pun pe internet ca sa vada toata lumea ce inseamna chimioterapia necorespunzatoare sau facuta aiurea 24 de zile n-a putut minca nimicai-a ars si blocat rinichi i-a ars stomacul gitul si cind a ajuns la limba era aceasta pirlita ca a porcului care il pirlesti de Craciun Dus la urgenta cu tensiunea 6 si la insistentele mele i s-a facut o glucoza si un ser asa imi aduc aminte doctorul Cichi mi-a spus : du-l la Sibiu la doctorita care l-a tratat sa vada ce i-a facut Chiar si d-na doctor si asistenta de la hospis s-au speriat cind au vazut cum arata cum se chinuie cu arsurile un om care a murit inchinurile une-i erori medicale

  30. am uitat sa va spun ca si dupa ce era mort spurcata de substanta ce i-a fost administrata inca mai lucra ii minca gitul exterior cum maninca carnea soda caustica

  31. Asta am aflat de mult din cartile medicilor adventisti !

  32. Domnul Dr greșește foarte mult. ..tatăl meu a fost operat de dânsul și avea șanse 100% sa se faca bine dacă făcea radioterapie după operație…Nu va doresc sa mergeți la dr și sa auziți: ați venit prea târziu ..Dacă veneați după operație.. erați garantat!!! Domnule Dr..După ce operați …trimiteți pacienții către radioterapie…degeaba faceți treaba buna ..ca îi băgați în pământ cu zile…!!!

  33. Medicina are limite. Din pacate nu exista încă tratament care sa rezolve aceasta afectiune si nu este o noutate ca chimioterapia distruge si tesuturile normale. E greu de spus de la caz la caz punand mereu in balanta ce face bine si ce rau

  34. Eperienta mea:
    Anul trecut am fost diagnosticat cu „Non-Hodgkin Enlarge B-Cell Lymphoma” stage 2, o tumoare care se atasase osului Stern. A inceput ca o durere de intepatura pe os cind ma tingeam sau daca ma atingea nasturiid e la camasa ( am purtat numai tricou o vreme). Apoi a inceput sa creasca. Am mers la doctor la Kaiser Permanente(California), mi-a facut toate analizele la singe, raze, dar nu a ajuns la nici o concluzie crezand ca e „Costochondritis”(nu stiu cum ai zice in Romaneste). Dupa doua luni umflatura crescuse si la fel durea la apasare, starnut, tuse sau daca fortam mushii pectorali. Am fost din nou la teste, raze, dupa care doctoruul a spus ca umflatura sa incovoit dupa os si m-a trimis la biopsy , care a venit pozitiv pentru Lymphoma.

    NU doressc nimanui vestea asta „Ai cancer” si va spun ca e teribil. Dar nu stiu care dintre voi are puterea sa spuna NU doctorului care ati spune sa nu amai pentru ca cu fiecare zi sansele de supravietuire scad(vezi Steve Job), si sa alegi UNA DIN MULTELE sfaturi naturaliste ce le gasesti pe net, ncercetate si ne-aprobate de medicina, pe care desi unii o blemeaza, o face pentru ca nu stiu ce inseamna medicina.

    Asa ca am inceput o serie de 6 sedinte de chemoterapie – un tratament mai deosebit de o saptamana in spital 24 de ore de chemo si 2 saptamani acasa. Dupa tratament umflatura se retrase total, si daca la inceput PET scan a aratat o tumoare de 38 UI, dupa chemo mai era 2.8 UI si la 3 luni PET scan a fost comlect invizibila cu nici un alt loc din corp unde sa se fi mutat. Inafara de sa ma simt slabit, in timpul tratamentului, l-am dus destul de usor. Sint la un an dupa tratamentul chemo, si toate arata bine -gange care al fac la 3 luni.

    Nu mai blamati doctorii. Sint sinceri si fac ceea ce au fost invatati si ceea ce se stie si a fost studiat si aprobat. Acuma depinde ce fel de tratament prescrie doactorul si daca starea generala permite anumite tratamente chemo. NU am auzit de nimeni sa fi urmat tratamentul meu, dar KaiserPermanente a facut un studiu de 15 ani pe 56 de persoane cu acest tratament la cancerul meu, care dupa 15 any toti pacientii erau inca fara cancer.

    Nu mai blamati corporatiile de medicamente producatoare de chemo. Ele raspund cerintei medicale si investesc enorm in studii si analize care la cancer dureaza peste 15 ani de zile. Prezentarea studiilor, aprobarile lor, perioadele de test sint indelungate si costa miliarde de dolari. Corporatiile de medicamente risca miliarde doar pentru a gasi medicamente care sa salveze bolnavi. Daca fac bani apoi? Bravo lor, e normal si bine. Care dintre voi lucrati gratis?

    Am sa scriu curand o pagina web cu experienta mea si ceea ce am invatat pe net, pentru ca in cele 5 luni de spital asta am facut toata ziua…am citit si m-am informat.

    Oricum, va rog nu mai sariti cu declaratii categorice. Cancerul inca nu este cunoscut pe intregime, este de foarte multe feluri si raspunde diferit la diferiti agentii. Unele forme se vindeca singure (cazul Crina Veres) dar altele nu. Unele raspund la dieta vegetala, altele nu. Oricum, o dieta este buna o pentru o stare generala sanatoasa, desi Steve Job era vegetarian.

    NU pot sa dau sfaturi ca nu sint in masura si sincer mi-e frica ca nu cumva sa condamn pe cineva la moarte. Dar azi avem atatea feluri de a ne informa si lua decizii in cunostiinta de cauza.
    Studiind internetul am invatzat despre boala mai mult decit stiau doctorii mei.

    Ce pot sa sfatuiesc pe oricine e sa va verificati nivelul de vitamina D in corp si daca sinteti deficitari sa o aduceti la normal. Daca nu mancati vegetale BIO multe, luati vitamina C (cautati una scumpa si buna daca se poate).

    Nu sint religios si nu cred in vindecari supranaturale (adica sint sigur) desi merg la biserica, iar pe cei care cred a-i intreb „de ce D-zeu nu a vindecat pe nimeni de Alzheimer, si vindeca numai boli care le poate vindeca si medicina, si deobicei numai prin medicina? Nu este nici un caz cunoscut in lume de vindecare de Alzheimer.

    Pentru cei cu cancer – nu va pierdeti speranta si nu va dati batuti. Astazi cancerul e o boala vindecabila ca oricare alta.

  35. Chimio radioterapie efecte cumplite!!

  36. Dumnezeu sa va dea sanatate.

  37. Trebuie atentionat Ministerul Sanatatii! Oamenii bolnavi de cancer urmeaza sfatul medicului.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.