BROCCOLI la cuptor cu cartofi – rețetă de post

Broccoli face parte din alimentele care și-au câștigat statutul de super-alimente, datorită proprietăților lor terapeutice remarcabile, evidențiate în studiile științifice realizate în ultimii ani.

Cercetătorii au asociat consumul acestei legume cu scăderea colesterolului, combaterea alergiilor și inflamațiilor, reducerea riscului de cancer și susținerea sistemelor de detoxifiere a organismului.

Broccoli la Cuptor cu Cartofi

Broccoli la Cuptor cu Cartofi

Mai mult, broccoli poate ajuta la refacerea nivelurilor de vitamina D la cei deficitari, datorită cantităților de vitamina K și vitamina A pe care le conține. Acești doi nutrienți joacă un rol esențial în reglarea metabolismului vitaminei D.

Toate legumele din familia cruciferelor, din care fac parte și varza și conopida au proprietăți curative asemănătoare, îndeosebi antiinflamatoare și anticancerigene.

Vă propunem un mod simplu și gustos de a include broccoli în dieta săptămânală.

Broccoli la cuptor cu cartofi – rețetă

Ingrediente

• 500 g de broccoli
• 8 cartofi
• 2 cepe
• 1 legătură de pătrunjel proaspăt
• 100 g de tofu (brânză de soia)
• 100 ml de suc de roșii
• 1 linguriță de sare

Preparare

Desfaceți broccoli în buchețele, sau îl puteți tăia bucăți mici. Spălați-le bine și apoi puneți-le la fiert într-o cratiță cu apă cât să le acopere. După 5 minute de fierbere, scurgeți apa și păstrați-o deoparte.

Curățați cartofii de coajă și tăiați-i sferturi sau bucăți mai mici.

Pregătiți un vas yena. Ungeți-l cu puțin ulei de măsline, apoi așezați bucățile de broccoli fierte și de cartofi cruzi, intercalându-le. Turnați peste ele zeama în care a fiert broccoli. Adăugați deasupra bucăți mici de tofu, din loc în loc. Presărați pătrunjelul verde, spălat și tocat mărunt, iar la final, turnați sucul de roșii.

Introduceți vasul în cuptorul încins. Lăsați legumele să fiarbă cu capacul pus circa 20 de minute, apoi descoperiți vasul și mai lăsați-l 5 minute, pentru ca legumele să se rumenească puțin deasupra.

Scoateți vasul din cuptor și lăsați legumele să se răcească puțin, apoi serviți mâncare caldă.

Sursa rețetei: „Rețete Pentru Sănătatea Noastră”, Elena Pridie

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.