Pizza de post cu ciuperci, porumb și spanac

La noi în casă se face ocazional pizza – cu diverse topping-uri. Iese la fel de bună ca și cea din comerț, dar fără E-uri și alte ingrediente nesănătoase.

Se poate prepara și în variantă de post. Într-o vreme foloseam cașcaval de post, însă de când am început să citesc eticheta, am renunțat la foarte multe produse din comerț.

Pizza de post cu ciuperci

Pizza de post cu ciuperci

Pizza iese foarte bună și fără brânză deloc. De fapt, am citit că mozzarella, cașcavalul și alte tipuri de brânză nu sunt obligatorii pentru acest  preparat. Brânza nu este un ingredient care definește pizza.

Decât chimicalele și grăsimile nesănătoase din brânzeturile vegane, mai bine fără!

Același lucru este valabil și în cazul ketchup-ului. Decât să luați ceva plin de aditivi, zahăr și amidon modificat, mai bine folosiți un sos de roșii făcut în casă, sau pastă de tomate sau bulion de casă. Citiți eticheta!

Ingredientele sunt pentru două tăvi mari de cuptor. Dacă vreți să faceți o singură pizza, înjumătățiți cantitatea ingredientelor.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pizza pe care vă recomand să le încercați:

Pizza vegetariană fără gluten, cu blat din linte roșie
Pizza proteică la tigaie fără făină, slabă în carbohidrați – pentru diabetici și celiaci
Pizza fără mulți carbohidrați, cu blat din conopidă
Pizza de casă cu ton – rețetă simplă

Aluat pizza

Aluat pizza

Pizza vegetariana

Pizza vegetariana

Ciuperci calite

Ciuperci calite

Pizza vegetariana cu ciuperci

Pizza vegetariana cu ciuperci

Pizza de post cu ciuperci, spanac

Pizza de post cu ciuperci, spanac

Pizza vegetariana cu ciuperci, porumb si spanac

Pizza vegetariana cu ciuperci, porumb si spanac

Pizza de post - reteta

Pizza de post – reteta

Pizza - reteta de post

Pizza – reteta de post

Pizza vegetariana cu ciuperci

Pizza de post cu ciuperci și spanac

Categorie Main Course

Ingrediente
  

Ingrediente pentru aluat

  • 1 kg de făină
  • 1 cană de apă caldă
  • 30 g de drojdie proaspătă
  • 20-30 ml de ulei
  • sare, oregano, curry, condimente după gust

Ingrediente pentru topping

  • 1/2 kg de ciuperci
  • 100 g de spanac
  • 200 g de porumb
  • 2-3 ardei kapia
  • 1 ardei gras verde
  • 100 g de măsline fără sâmburi
  • 3-4 roșii
  • 200-300 g de ketchup

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine ciupercile și tăiați-le bucăți. Puneți-le la călit în puțin ulei, cu sare și piper. Când s-au înmuiat, dați-le deoparte și lăsați-le la răcit. Puteți pregăti ciupercile cu o seară înainte.
  • Pentru aluat, cerneți făina într-un bol mare. Adăugați sarea, condimentele și amestecați cu telul.
  • Faceți o adâncitură în centru și turnați apa caldă (nu oprită). Adăugați drojdia mărunțită și amestecați cu puțină făină. Se lasă maiaua la dospit circa 10 minute.
  • Amestecați apoi aluatul și frământați-l cu mâinile până devine elastic și omogen. Uleiul se incorporează la final, puțin câte puțin.
  • Puneți aluatul în bol, acoperiți vasul cu folie de plastic și prosop și lăsați-l să crească până își dublează volumul, circa o oră.
  • Cât timp crește aluatul, pregătiți toate ingredientele pentru topping. Spălați roșiile, ardeii și spanacul.
  • Tăiați roșiile felii subțiri, ardeii fâșii subțiri, iar spanacul fideluță. Eu am folosit măsline gata feliate, dar dacă nu aveți, trebuie să le tăiați voi.
  • Aluatul crescut se împarte în două bucăți egale. Se ung tăvile și palmele cu ulei.
  • Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie mare cât tava. Merge cu mâinile unse, direct în tavă, sau cu sucitorul.
  • Peste foaia de aluat se pune un strat generos de ketchup și se întinde bine cu dosul lingurii.
  • Se presară condimente dacă vreți și se pun fâșiile de spanac.
  • Se adaugă apoi restul ingredientelor: ciupercile, măslinele, boabele de porumb, ardeii și roșiile.
  • La final se mai adaugă puțin ketchup deasupra și se dă pizza în cuptor.
  • Dați pizza în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 10 minute, apoi coborâți focul la 180 de grade. Pizza se coace în circa 35-40 de minute, dar depinde de cuptorul fiecăruia.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.