Pizza proteică la tigaie fără făină, slabă în carbohidrați – pentru diabetici și celiaci

Eliana Flores – o autoare de rețete sănătoase din Peru, ne arată cum putem face o pizza proteică fără mulți carbohidrați.

Eliana alternează zilele în care mănâncă normal cu zile în care nu consumă deloc carbohidrați.

Pizza proteica

Imagine cu rol ilustrativ: Pizza proteica: The Pizza Review

Pentru cină, ne propune o rețetă de pizza ușoară, care se face cu ajutorul blenderului și se coace în tigaie, pe aragaz. Aveți nevoie doar de 3 ingrediente principale pentru a o prepara.

Vă puteți apuca de ea cu circa jumătate de oră înainte de a lua masa. Super-rapid, simplu și sănătos. Pizza rezultată este suficient de hrănitoare încât să nu vă mai fie foame până vă culcați.

Această idee de cină se încadrează în mai multe tipuri de diete: Keto, Attkins, Dukan. O pot lua în considerare și persoanele cu diabet, boala celiacă sau intoleranță la gluten, precum și cei care vor să slăbească și urmează un regim slab în carbohidrați.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pizza fără făină pe care vă recomand să le încercați:

Pizza proteică dietetică, fără făină (bună și pentru diabetici) – doar 3 ingrediente
Pizza fără nici un gram de făină (diabet, keto, intoleranță la gluten, slăbit)
Pizza pentru diabetici, cu blat din broccoli, fără făină (keto)
Pizza fără făină (keto, diabet)

Pizza proteica

Pizza proteică la tigaie - rețetă

Categorie Breakfast, Main Course
Servings 1

Ingrediente
  

  • 120 g de piept de pui dezosat
  • 2 ouă
  • 2 linguri de sos de roșii
  • 100 g de brânză
  • 1 linguriță de sare

Mod preparare rețetă
 

  • Tăiați pieptul de pui cubulețe și puneți-le în vasul blenderului sau a unui robot de bucătărie.
  • Adăugați ouăle și sarea și mixați câteva minute la viteză mare, până când carnea sa mărunțește complet.
  • Ungeți o tigaie întinsă cu puțin ulei și turnați compoziția. Distribuiți-o uniform și nivelați deasupra într-un strat compact.
  • Puneți capacul și coaceți compoziția circa 8 minute, apoi întoarceți blatul pe cealaltă parte.
  • Ungeți partea superioară cu sos de roșii și radeți brânza deasupra, pe toată suprafața.
  • Puneți capacul și mai lăsați pizza pe foc încă 3-5 minute, sau până se topește brânza.
  • Transferați apoi pizza pe o farfurie, cu brânza deasupra. Se taie triunghiuri și se servește caldă.

Notă

Toată această pizza reprezintă o porție sau cantitatea necesară pentru o singură persoană. Chiar dacă pare mult (deoarece pizza este voluminoasă), în realitate nu este așa.
Se pot adăuga și alte ingrediente pe deasupra, precum roșii, ardei, măsline sau ciuperci. Carne nu trebuie să mai puneți în plus, deoarece blatul este făcut din carne. 
Este o pizza bogată în proteine și grăsimi și slabă în carbohidrați. Poate fi servită la orice masă a zilei, inclusiv seara.
Nu vă veți îngrășa de la ea, vă asigură autoarea rețetei.
„Grăsimile nu ne îngrașă. Ceea ce îngrașă cu adevărat pe noi este excesul de zahăr. În această mâncare nu există deloc zahăr".
Sursă rețetă: Eliana Flores, Lo que como en un dia haciendo la descarga de carbohidratos: https://www.youtube.com/watch?v=0RTyOWUb_3s&ab_channel=ElianaFlores

 

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.