Gem rapid rapid, cu gelatină naturală agar-agar
Agar-agar este o gelatină naturală, obținută din alge marine. Nu are miros, nici gust, nu conține grăsimi, nici calorii.
Datorită faptului că este vegetală și gelifică mult mai bine decât gelatina de origine animală, poate fi folosită la închegarea gemurilor, budincilor, jeleurilor, cremelor pentru prăjituri și torturi, sau a diverselor rețete de înghețată.
Gem rapid cu agar-agar – rețetă
Această rețetă de gem este foarte simplificată, pentru o servire rapidă.
Nu conține zahăr, dar dacă fructele alese nu sunt dulci, sau chiar acruțe, se poate folosi miere sau un îndulcitor natural, precum extract de stevia. Este foarte bun și pentru copii.
Ingrediente
• 1 cană de fructe
• 1 linguriță de agar-agar
Preparare
Se pot folosi orice fel de fructe: căpșuni, zmeură, cireșe, vișine, mure, afine etc.
– Spălați bine fructele, îndepărtați cozile sau sâmburii, dacă este cazul. Zdrobiți-le cu o furculiță sau în blender (nu de tot), pentru a deveni mai zemoasă.
– Puneți 1-2 linguri de apă într-o crăticioară, și adăugați gelatina. Amestecați bine cu o lingură de lemn. Adăugați terciul de fructe în vasul cu gelatina. Lăsați preparatul pe foc mic, amestecând constant, până când capătă consistența unui sos grosuț.
– Luați vasul de pe foc și lăsați gemul la răcorit. Pe măsură ce se răcește, se va închega foarte bine.
Acest gem se poate consuma imediat, întins pe pâine, se poate folosi pentru umplerea clătitelor sau a diverselor prăjituri și torturi.
Întrucât nu are conservanți, acest gem rapid rezistă cel mult o săptămână, dacă este ținut la rece, la frigider.
Acest gelifiant extras din alge marine roșii este folosit de sute de ani în Japonia.
Gelatina agar-agar conține minerale, precum și foarte multe fibre. Din acest motiv recomandată de nutriționiști în curele de slăbire, inclusiv în dieta Dukan.
Agar-agar se poate procura de la magazinele naturiste, sub formă de pudră sau fulgi. Mai multe informații despre beneficiile sale și modul de utilizare găsiți în acest articol.
De unde luam agar-agar???
Scrie în articol, de la naturiste.
Poti sa folosesti gelatina in loc de agar
Eu am folosit agar-agar la micro biologie la cresterea bacteriilor si mi este frica sa o folosesc la prelarate pt mincare