PERE la cuptor cu scorțișoară – desert savuros, fără zahăr

Deși ne-am învățat să preparăm și să consumăm deserturi sofisticate, din aluaturi și creme diverse, nu ar strica, din când în când, să apelăm și la un desert mai ușor, mai simplu și mai sănătos, precum cel prezentat în acest articol.

Pere la Cuptor

Pere la Cuptor

Acesta este unul din cele mai simple deserturi pe care le putem prepara acasă atunci când simțim nevoia de ceva dulce, ușor și dietetic. Perele sunt fructe dulci, zemoase și foarte aromate, și pot fi ușor transformate într-un desert fără zahăr.

Pere la cuptor – rețetă

Căutați un soi de pere dulci pentru această rețetă. Presărați peste ele mirodeniile preferate, pentru a scoate în evidență și mai mult dulceața fructelor. Fulgii de nucă de cocos adaugă mai mult contrast acestei rețete, însă puteți folosi altceva pentru decor, precum nuci sau alune prăjite, fulgi de ovăz, merișoare, bobițe de rodie sau alte fructe.

Pere

Pere

Ingrediente

• 4 pere mari
• 1 linguriță de scorțișoară măcinată
• ¼ linguriță de nucșoară măcinată
• 1 lingură de ulei
• ¼ cană de apă
• 2 linguri de fulgi de cocos

Preparare

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius. Ungeți o tavă cu ulei și așezați o hârtie de copt. Dacă aveți ulei de cocos în casă, folosiți-l pe acesta, deoarece va da perelor o aromă și mai dulce. Scoateți cutia cu semințe din pere, spălați-le bine și tăiați-le bucăți potrivite. Puneți-le într-un bol, și presărați peste ele mirodeniile. Amestecați cu mâinile.

Turnați cubulețele de pere aromate în tavă, și adăugați apa. Acoperiți vasul cu o folie. Dați tava la cuptor, și coaceți perele timp de 25-35 de minute, sau până când fructele sunt moi și rumene deasupra. După ce scoateți perele din cuptor, presărați nuca de cocos, și serviți desertul cald. Are o aromă deosebită.

Această rețetă o puteți folosi și dacă vreți să faceți mere coapte la cuptor, cu mirodenii. Sau, pentru un desert și mai savuros și bogat, folosiți un amestec de bucăți de pere și mere.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.