Prăjitură cu pere și cacao, dietetică – fără zahăr, făină, ulei

Dacă aveți câteva pere în frigider, vă propun o rețetă simplă, pe care o puteți face în casă folosind  aceste fructe savuroase.

Prăjitura de mai jos este o variantă mai dietetică la prăjiturile tradiționale, care au multe calorii, zahăr și grăsimi.

Prajitura cu pere si cacao fara zahar, faina, ulei

Imagine cu titlu sugestiv: Prajitura cu pere si cacao fara zahar, faina, ulei: Freepik.com

Nu aveți nevoie nici de făină de grâu, nici de zahăr și nici măcar de ulei. Combinația dintre pere și cacao este o reușită. 

Puteți consuma acest desert dacă aveți diabet, boala celiacă, intoleranță la gluten, intoleranță la lactoză sau urmați un regim de slăbit, fără zahăr.

Aici puteți găsi o gamă diversă de îndulcitori pe bază de xylitol din care să alegeți.

Folosiți orice fel de lapte vă place sau vă priește. Rețeta originală este cu lapte de ovăz, însă voi puteți opta pentru lapte de migdale, cocos, orez sau lapte de vacă, dacă nu aveți probleme cu digerarea lactozei. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri cu pere pe care vă recomand să le încercați:

Tartă din pere și ciocolată – doar 2 ingrediente!
Pastă de pere cu nuci – desert natural de toamnă, fără zahăr
Tartă cu pere fără zahăr și gluten – incredibil de fragedă și pufoasă
Tartă de pere cu blat din ovăz, fără zahăr

Prajitura cu pere si cacao fara zahar, faina, ulei

Prăjitură cu pere și cacao, dietetică - fără zahăr și făină

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 3 pere
  • 2 albușuri
  • 100 g de făină de hrișcă
  • 2 linguri de amidon
  • 4 linguri de xylitol (sau alt îndulcitor)
  • 2 linguri de pudră de cacao
  • 1 lingură de praf de copt
  • 120 ml de lapte

Mod preparare rețetă
 

  • Într-un bol, amestecați toate ingredientele uscate cu un tel: făina de hrișcă, amidonul, praful de copt, pudra de cacao, îndulcitorul și puțină sare.
  • Luați o pară și curățați-o de coajă. Înlăturați cotorul cu semințe, tăiați-o cubulețe și pasați-o cu blenderul până se face pastă.
  • Puneți piureul de pere peste amestecul de ingrediente uscate. Adăugați laptele și amestecați bine.
  • Puneți albușurile și amestecați ușor cu telul, până la omogenizare. Puteți gusta dacă compoziția este suficient de dulce.
  • Turnați compoziția într-o tavă / formă mică rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Dacă folosiți o formă din silicon nu este nevoie să o ungeți sau să o tapetați.
  • Opțional, puteți decora prăjitura cu felii de pere, creând un model care vă place.
  • Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 45-55 de minute.
  • Prăjitura cu pere și cacao este gata când scobitoarea iese curată din mijloc.
  • Se lasă să se răcească complet și apoi se taie.

Notă

Cu siguranță vă întrebați cu ce puteți înlocui făina de hrișcă. Vă las câteva opțiuni:
- făină de ovăz
- făină de orez integral 
- făină integrală de grâu
- făină de sorg
- făină de speltă
- făină de teff
Surse articol:
1. Gatoenlacocina, Tarta de trigo sarraceno con peras y cacao sin gluten: https://www.instagram.com/reel/Cft8c--AHq9/?utm_source=ig_embed&ig_rid=76fdc058-8f01-44ff-94be-30510c72cbbe
2. Carrie Forrest, 9+ best substitutes for buckwheat flour, Clean Wating Kitchen: https://www.cleaneatingkitchen.com/substitutes-for-buckwheat-flour/
 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.