NEGRESĂ cu BRÂNZĂ, fără zahăr

O prăjitură deosebit de gustoasă, hrănitoare și totodată delicată, este negresa cu brânză. Blatul ciocolătos și crema de brânză dau un desert echilibrat, potrivit pentru orice ocazie.

Rețeta pe care v-o prezentăm nu conține zahăr, ci îndulcitor natural. Puteți folosi Green Sugar, Stevia rebaudiana, Xylitol sau alt îndulcitor natural care vă place.

Negresa cu branza fara zahar: kabaminangnews.blogspot.com

Negresă cu brânză, fără zahăr – rețetă

Ingrediente pentru blat:

• 3 ouă
• 3 linguri de făină
• 1 lingură de cacao neagră
• 1 lingură de ulei
• ½ plic de praf de copt
• 3 linguri de îndulcitor natural
• esență de vanilie

Ingrediente pentru crema de brânză:

• 850 g de brânză de vaci
• 3 ouă
• 200-250 g de îndulcitor Green Sugar
• esență de vanilie și/sau de portocale/lămâie

Preparare

Această prăjitură se asamblează invers: se pune întâi crema de brânză, apoi blatul deasupra. 

Puneți brânza într-un bol încăpător. Adăugați ouăle, îndulcitorul și esența. Introduceți blenderul vertical și pasați ingredientele până se transformă într-o cremă fină.

În cazul în care compoziția este prea uscată, mai puteți pune 1 ou sau 1-2 linguri de smântână. Turnați crema de brânză într-o tavă (24 cm.) unsă cu unt sau ulei și nivelați cu o spatulă.

Acum vă puteți ocupa de blat. Separați albușurile de gălbenușuri și puneți-le în boluri separate. Bateți albușurile cu un praf de sare la viteză mare până se fac spumă tare. Adăugați apoi îndulcitorul și mixați din nou. Spuma trebuie să fie suficient de tare încât să nu cadă de pe mixer.

Adăugați esența în gălbenușuri și uleiul, treptat. Amestecați până la omogenizare. Turnați compoziția peste spuma de albușuri.

Cerneți făina cu pudra de cacao și praful de copt și incorporați-le în compoziția de mai sus. Amestecați acum cu o spatulă sau cu o lingură de lemn, de jos în sus, cu mișcări blânde.

Turnați compoziția de blat peste crema de brânză din tavă. Introduceți tava în cuptor la 150 de grade (cu ventilație) și lăsați prăjitura să se coacă circa 40 de minute, sau până ce scobitoarea iese curată din centru.

Lăsați negresa să se răcească bine, apoi o puteți porționa și scoate din tavă. Se păstrează la frigider.

O porție de 100 g de negresă cu brânză are circa 98 de kilocalorii, 12 g de proteine, 1,21 g de zaharuri, 4, 35 g de lipide totale, 1,0315 g de acizi grași saturați, 1,7517 g de acizi grași mononesaturați și 1,0872 g de acizi grași polinesaturați.

Dacă țineți cură de slăbire, folosiți un tip de brânză degresată, cu un conținut de 0,2-2% grăsimi.

Sursă: Dulciuri fel de fel, Negresă cu brânză, fără zahăr: http://dulciurifeldefel.ro/negresa-cu-branza-fara-zahar/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.