Crema de Rostopască – Elixir Pentru Afecțiunile Pielii

Despre rostapască (Chelidonium majus) vracii spuneau că are o forță egală cu a soarelui, considerând-o una dintre cele mai puternice plante de pe pământ. Calitățile curative ale plantei au continuat să se facă cunoscute până în prezent, motiv pentru care acest ‘’dar al cerului’’ este recomandat ca remediu în peste 150 de afecțiuni.

alifierostopasca

Crema de Rostopasca

Începând de la dermatoze banale, până la necruțătorul cancer sau infecții virale, rostopasca este folosită în creme și unguente, datorită proprietăților sale cicatrizante și antiinfecțioase, care tratează un spectru larg de afecțiuni: fungi, bacterii, virusuri și protozoare.

Principii active remarcabile

Bogată în alcaloizi precum chelidonină și homochelidonină, rostopasca se prezintă cu acțiune sedativă și narcotică care acționează asupra centrilor nervosa superiori, relaxand musculatura netedă a vaselor mari.

Sanguinarina din planta cu flori aurii deține acțiune excitantă supra nervilor medulari, studiile recente confirmând și efectele antitumorale ale substanței.

Chelidonina din rostopască diminuează tonusul muscularii netede intestinale, uterine, precum și a altor organe, prezentându-se cu acțiune antispastică de tipul papaverinei și o toxicitate mai redusă.

De scăderea presiunii arteriale este responsabilă cheleritrina, care stimulează peristaltismul intestinal și contractile uterine.

Cremă de rostopască  – Rețetă

Pe plan extern rostopasca prezintă acțiune antispetică, antibacteriană, regenerantă, cicatrizantă și antitumorală, motiv pentru care este utilizată în mod frecvent la prepararea cremelor sau unguentelor pentru tratarea bacteriilor, fungilor, virușilor sau protozoarelor.

Crema de rostopască este indicată în tratamentul pentru afecțiunile pielii, începând de la răni superficiale, până la afecțiuni mult mai grave, precum dermatite sau psoriasis.

Ingrediente

80-100 gr. rostopască proaspătă tăiată mărunt, 50 gr. ulei de măsline, 100 gr. ulei de cocos, 15-20 gr. ceară de albine

Metodă de preparare

Într-un vas de yena sau într-un recipient emailat se adaugă uleiul de măsline și cel de cocos, ceară de albine și planta tocată cât mai fin.

Compoziția se pune pe foc mic, în tot acest timp, amestecând încontinuu, cu o lingură de lemn, timp de aproximativ 15 minute. Vasul se îndepărtează de pe foc și se lasă la răcit. A doua zi se încălzește din nou, iar conținutul fierbinte se va strecura printr-un tifon.

Cât încă este caldă, crema de rostopască se va depozita în recipient mate sau închise la culoare și se va păstra la rece. Termenul de valabilitate al unguentului este de maximum 3 luni.

Administrarea cremei de rostopască

Crema de rostopască se va aplica local, pe zonele afectate, de 2-3 ori pe zi, până la vindecare.

Sfaturi utile

Înaintea de folosirea cremei, este indicat ca produsul să fie testat pe o porțiune mică a pielii, respectiv, pe încheietura mâinii. În lipsa reacțiilor alergice, unguentul preparat în casă poate fi aplicat cu încredere.

Persoanele care prezintă alergie la oricare dintre ingredientele menționate anterior, folosite la prepararea cremei, nu pot beneficia de proprietățile curative ale produsului.

Crema de rostopască preparată în casă este recomandată în tratarea negilor, furunculelor, tăieturilor, rănilor infectate, eczemelor, psoriazisului, petelor de bătrânețe, herpesului, tuberculozei pielii, scabiei, lupusului, impetigo, verugilor, cearcănelor sau pielii crăpate.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.