Rostopasca elimină prompt infecțiile gâtului – dr. Eugen Giurgiu
Nu de mult am publicat un articol în care prezentam câteva mărturii ale cititorilor noștri despre cum s-au tămăduit de diverse afecțiuni cu rostopască.
Această buruiană invazivă are beneficii uimitoare. Mulți se chinuie să o dezrădăcineze din grădinile lor, neștiind puterea vindecătoare care se ascunde în frunzele, florile și tulpinile ei.
Eugen Giurgiu – doctor în biochimie și mare cercetător român, o include în rândul celor mai valoroase plante tămăduitoare. Autorul alocă un capitol generos acestei plante în cartea sa „Cele Mai Folosite 17 Plante Pentru Vindecare”.
Citește și – Rostopasca în medicina tradițională și modernă
Între numeroasele boli pe care rostopasca le tratează se numără și infecțiile gâtului. Este cu siguranță una din ultimele plante la care ne-am putea gândi atunci când ne cofruntăm cu o afecțiune a gâtului.
Cuprins
Rostopasca – antibiotică și antivirală
Dr. Giurgiu recomandă rostopasca în infecțiile gâtului în baza unor studii făcute de ruși. Aceștia au demonstrat că planta ajută la eliminarea rapidă a infecțiilor de la nivelul gâtului.
Rostopasca are proprietăți antibiotice puternice. Este totodată un remediu antiviral excelent. De aceea este recomandată în hepatitle virale (A, B, C) și negi.
Medicina tradițională chineză recomandă rostopasca în tuse. Homeopatia susținută de Comisia E. a Germaniei o recomandă în inflamații respiratorii, afecțiuni hepato-biliare și reumatism.
Rostopasca soluționează rapid simptomele de COVID-19
Un studiu recent a arătat că rostopasca este eficientă și în infecția cu SARS-CoV2. O serie de cazuri au arătat că tinctura de rostopască (formulă homeopatică) a ameliorat simptomele clinice ale pacienților în doar câteva zile:
- guturai
- tuse cu spută
- pierderea gustului
- pierderea mirosului
- durere în gât
- dureri de cap
- dureri corporale
- febră
- anorexie
- diaree
- dispepsie
- dureri epigastrice
- tuse seacă
- strănut
- transpirații reci și abundente
- lăcrimare
- amețeală posturală
- tuse uscată cu dureri în piept
- răceală la nivelul membrelor inferioare
- tremor
- durere la înghițire
- atac de panică
- dispnee
- bronșită cronică
- stare de rău
- oboseală
Tratament cu rostopască pentru infecțiile gâtului – rețetă
Modul de utilizare al plantei în infecțiile gâtului este extern. Rostopasca se prepară sub formă de infuzie și se folosește sub formă de gargară.
Ingrediente
- 250 ml de infuzie de rostopască
- 1 linguriță de sare de mare
Mod de preparare
Infuzia de rostopască se prepară din ½ linguriță de plantă mărunțită și 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat sub capac timp de 10 minute, după care se strecoară.
În infuzia strecurată se adaugă imediat sarea marină. Se amestecă până la dizolvarea completă a granulelor de sare.
Cu infuzia salină răcorită se face gargară, de 3 ori pe zi. Fiecare repriză de gargară durează 3 minute.
Indicații terapeutice
- faringită
- laringită
- infecții în gât
- tuse spastică
- tuse convulsivă
Gargara cu ceai de rostopască este eficientă în calmarea tusei. În acest caz se recomandă 4 reprize de gargară pe zi, cu ceaiul cald.
Citește și – Rostopasca este regina plantelor vindecătoare – dr. Constantin Pârvu
Surse articol:
1. Eugen Giurgiu, Rostopasca, Cele mai Folosite 17 Plante pentru Vindecare, Editura Meteor Press, București, 2019, p. 187
2. Gardin NE, Braga AJ. Greater celandine (Chelidonium majus L.) for COVID-19: A twenty-case series. Phytotherapy Research. 2021;1–7. https://doi.org/10. 1002/ptr.7085