Supozitoare din propolis pentru HEMOROIZI și AFECȚIUNI GENITALE – o rețetă egipteană

Propolisul este un antiinflamator și antibiotic natural excepțional. Are de asemenea proprietăți cicatrizante, epitelizante, tonice pentru vasele capilare și regeneratoare pentru țesuturi. Mierea este emolientă, hidratantă și antibacteriană. Ceara de albine are de asemenea efecte emoliente, antiseptice, antioxidante și antiinflamatoare.

Supozitoare cu Propolis Rețetă

Supozitoare cu Propolis Rețetă

Supozitoare cu propolis – rețetă

Ingrediente

• 10 g de propolis brut
• 50 g de ceară de albine
• 50 g de ulei (de măsline sau de cătină)
• 1 lingură de miere

Preparare

Amestecați energic propolisul ras pe răzătoare cu mierea de albine, până când obțineți o pastă omogenă. Puneți mixtura la frigider până când se întărește și devine solidă.

Puneți ceara de albine la topit împreună cu uleiul într-un vas pe baie de aburi. Lăsați amestecul să se încălzească la foc mic, până când începe să fiarbă. La primele clocote, se ia vasul de pe foc și se lasă la răcorit, până când atinge o temperatură de 60-70 de grade (folosiți un termometru pentru a măsura nivelul temperaturii).

Adăugați apoi mixtura de miere și propolis și amestecați bine, până se omogenizează. Păstrați preparatul final într-o cutiuță sau într-un borcănel, în frigider.

În loc de ulei, puteți folosi un de cacao. Acesta conține o varietate de antioxidanți care ajută la calmarea venelor din jurul zonei anale și la reducerea durerilor. Sau folosiți untură de porc curată (nesărată), dacă aveți în casă. Este mult mai bună decât uleiul la prepararea alifiilor și supozitoarelor.

Puteți folosi acest unguent ca atare, masând hemoroizii de mai multe ori pe zi, sau puteți face supozitoare. După ce ați amestecați toate ingredientele, turnați compoziția de unguent în forme de supozitoare (cumpărați câteva supozitoare de la farmacie și folosiți forma), sau într-o tăviță cu forme pentru cuburi de gheață pe care o au congelatoarele.

După ce ați pus compoziția în forme, dați-o la frigider timp de 1-2 ore, apoi tăiați-o bucăți și modelați-o manual până obțineți o formă și o dimensiune cât mai apropiată a unui supozitor normal. În cazul afecțiunilor genitale, preparatul se poate modela sub formă de ovule, care se vor introduce vaginal. Supozitoarele/ovulele astfel formate se înfășoară în folii de plastic și se păstrează în cutii de carton, la frigider.

Utilizare

În fiecare seară, se face o baie de șezut de 10-15 minute cu ceai de mărul-lupului, preparat din 4 lingurițe de plantă măcinată și 7 pahare de apă (de 200 ml), lăsate la fiert 10 minute. După baie, se introduce rectal câte un supozitor cu propolis, pentru a acționa peste noapte, și se masează zona anală cu puțin unguent de propolis. Urmați acest tratament până 10 zile, sau când hemoroizii încep să se vindece.

Aceste supozitoare pot fi folosite și pentru tratarea altor afecțiuni:

– Fisuri anale, proctită
– Cancer de colon
– Afecțiuni ale prostatei (prostatită)
– Infecții urinare, tumori vezicale
– Anexită, metroanexită, cervicită, chisturi ovariene, fibrom uterin
– Dureri menstruale
– Herpes genital

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.