Cervicita, rană pe col, infecții vaginale – tratament cu preparate din propolis 

După aproape zece ani de cervicită, timp în care a tot evitat cauterizarea, a hotărât să urmeze un tratament naturist, pe bază pe propolis.

Cu ajutorul acestuia s-a vindecat și nu a mai fost nevoie de intervenție.

Cervicita, rana pe col, infectii vaginale – tratament cu preparate din propolis 

Cervicita, rana pe col, infectii vaginale – tratament cu preparate din propolis: Brgfx

Propolis – eficient în afecțiunile ginecologice

Nicoleta din Petroșani a răspuns la o întrebare apărută în nr. 948 al Revistei Formula As, legată de vindecarea cervicitei fără operație.

Tratamentul recomandat de această cititoare constă în utilizarea produselor apicole, care au la bază cel mai puternic antiseptic al stupului, anume propolisul.

Propolisul este un puternic agent antiinfecțios. A demonstrat proprietăți antimicrobiene diverse. Combate bacterii, virusuri și ciuperci (infecții fungice).

Este antiinflamator, cicatrizant și regenerativ. Se pare că are toate calitățile necesare pentru a vindeca o rană pe col.

Citește și – Cervicita – o boală precanceroasă a femeilor (simptome și remedii naturiste)

Poate fi utilizat în cele mai frecvente afecțiuni ginecologice ale femeilor, precum cervicită cronică, inflamația colului uterin, eroziuni ale colului uterin (rană pe col), candidoză vaginală sau infecții vaginale cu Trichomonas.

Schema de tratament cu propolis pentru cervicită, infecții vaginale

Prezentăm și noi schema folosită de Laura, în speranța că ar putea fi utilă și altor femei aflate care se confruntă cu astfel de probleme.

Tratamentul local începe seara și se continuă dimineața, în ordinea indicată, mai jos:

Ceai de gălbenele – se fac spălături vaginale cu irigatorul umplut cu ceai de gălbenele;

Unguent de propolis – după spălături, se aplică în vagin cremă de propolis (Propoderm) și se masează colul cu degetul, după cât este posibil;

Ovule cu propolis – după aplicarea cremei se introduce în vagin un ovul sau un supozitor pe bază de propolis (Miprosept);

Citește și – Cum să faci în casă supozitoare din propolis, pentru hemoroizi și afecțiuni geniale – rețetă egipteană

Septovag – dimineața se fac din nou iritații vaginale cu pulbere de Septovag, dizolvată după indicațiile din prospect; acest produs antiseptic ginecologic este indicat în leucoree și vaginite;

Proposept – tratamentul extern poate fi completat cu administrarea internă de propolis sub formă de tablete (Proposept, câte 3, de 2 ori pe zi) sau Propolis sub formă de capsule de la Institutul de Cercetare și Dezvoltare Pentru Apicultură (3 capsule/zi);

Tinctură de propolis – după tabletele cu propolis se ia tinctură de propolis, câte 10-20 de picături pe zi.

Tratamentul se începe după încheierea ciclului menstrual și se face 20 de zile consecutive. Dacă această terapie nu remediază complet problema, se poate repeta luna următoare.

Ncoleta mărturisește că în urma acestui tratament rana pe col s-a cicatrizat. A scăpat de asemenea de secrețiile vaginale abundente.

Citește și – Coada-șoricelului ajută la vindecarea rănilor pe col uterin (uz intern și extern)

Pe durata tratamentului se impune repaos din punct de vedere al activității sexuale. Persoanele care se știu cu alergie sau sensibilitate la produsele apicole nu trebuie să încerce acest tratament.

Apa de propolis

În leucoree și cervicită, fitoterapeutul ieșean Constantin Milică recomanda apa de propolis, care se obține din 5 lingurițe de tinctură de propolis amestecată cu 200 ml de apă rece. Cura durează 1 an.

În caz de vaginită, rană pe col, leucoree și metrită ulceroasă, acesta recomanda de asemenea tamponarea zonei afectate cu tinctura de propolis, timp de 10-15 zile.

Citește și – Supozitoare cu rășină de brad și propolis – chist ovarian, răni pe col, bibrom, hemoroizi

Surse articol:

1. Formula As, Se poate trata cervicita fără operație? http://arhiva.formula-as.ro/2018/1344/cititorii-raspund-133/se-poate-trata-cervicita-fara-operatie-24568
2. LaTaifas.ro, Propolisul – minunea care vindecă afecțiuni orale, respiratorii, cardiovasculare, intestinale, canceroase, renale, genital: https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/165085/propolisul-vindeca-boli-orale-respiratorii-cardiovasculare-intestinale-canceroase-renale-genitale/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.