“Pastile” anti-inflamatoare, din TURMERIC și MIERE – o rețetă inedită

Turmericul este unul din cele mai puternice antiinflamatoare naturale descoperite de studiile științifice. Vă prezentăm mai jos un mod inedit de a folosi acest condiment pentru a beneficia de proprietățile sale terapeutice remarcabile.

Această rețetă este puțin modificată față de cea originală. În locul capsulelor cu Quercetină, am folosit pudră de roșcove, care conține acest antioxidant în cantități mari. Pudra de roșcove este un bun înlocuitor al pudrei de cacao, deoarece conține mai mulți antioxidanți, compuși antiinflamatori și minerale, în special calciu. Alte alimente bogate în quercetină pe care le puteți adăuga în compoziția acestor biluțe sunt mărarul și oregano. De asemenea, ghimbirul este antiinflamator. Puteți adăuga și puțină pulbere de ghimbir în compoziție.

Turmerc și Miere - Remediu Antiinflamator

Turmerc și Miere – Remediu Antiinflamator

Pentru cei care nu știu, quercetina este un flavonoid cu o acțiune antioxidantă, antihistaminică și antiinflamatoare puternică. Studiile realizate pe animale și pe oameni au arătat că acest antioxidant poate reduce nivelul colesterolului și al tensiunii arteriale, precum și riscul de boli cardiovasculare și ateroscleroză. Este de asemenea un compus cu efecte antialergice, anticancerigene și antitumorale.

În unele studii, curcumina (compusul activ din turmeric) și quercetina au dovedit un potențial terapeutic care poate fi util în tratamentul artritei reumatoide și artritei induse de cristale, în timp ce curcumina poate fi folosită ca agent terapeutic în dureri articulare, artrită, pancreatită, boala inflamatoare a intestinului, uveită anterioară cronică, și unele tipuri de cancer. Curcumina are de asemenea proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antidiabetice.

Biluțe antiinflamatoare din turmeric – rețetă

Ingrediente

• turmeric (pulbere)
• pudră de roșcove
• ¼ linguriță de piper negru
• miere de albine

Preparare

Piperul negru are un rol important în această combinație, întrucât acesta conține un alcaloid puternic, numit piperină, care crește biodisponibilitatea curcurminei cu până la 150%. Pe de altă parte, quercetina inhibă o enzimă care reduce activitatea curcuminei.

Mierea ajută compoziția să se lege. Dacă nu aveți voie de dulce, puteți folosi ulei de cocos lichid ca agent de legare. Acesta se încheagă după ce stă la rece.

Așezați hârtie de copt într-o cutie sau într-o tăviță. Veți avea nevoie de spațiu în congelator, pentru a pune tava cu biluțele de turmeric după ce sunt gata.

Puneți turmericul, pudra de roșcove și piperul negru într-un bol. Adăugați și mierea, cât să obțineți o pastă modelabilă. Mierea trebuie să fie lichidă. Dacă este cristalizată, o puteți topi punând borcanul într-un vas cu apă fierbinte.

Amestecați până la omogenizare. Rupeți bucățele mici din “aluatul” rezultat, și modelați-l în palme pentru a-i da o formă rotundă, de bilă sau bomboană. Continuați până terminați toată cantitatea, așezând biluțele formate în cutie/tacă.

Introduceți vasul în congelator, pentru ca biluțele să se întărească. Le puteți păstra apoi în frigider, sau tot în congelator. Scoateți câte una la nevoie.

Turmericul nu este indicat persoanelor care au afecțiuni hepatice și pietre la bilă, nici celor care iau medicamente anticoagulante (pentru subțierea sângelui).

Dacă această rețetă vi se pare complicată, puteți încerca acest ceai simplu, din turmeric, piper și miere.

Surse:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19594223

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16807698

Studiile au arătat că TURMERICUL este un remediu foarte eficient pentru reducerea durerilor articulare

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. In ce cantitate se pune din fiecare?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.