Stafide înmuiate în gin – o rețetă controversată pentru DURERILE de ARTRITĂ

O alternativă naturală pentru analgezicele recomandate în cazul durerilor de artrită este tratamentul cu stafide macerat în gin. Pe cât de inedită și controversată, pe atât de eficientă este această rețetă.

Stafide Înmuiate în Gin Rețetă Pentru Artrită

Stafide Înmuiate în Gin Rețetă Pentru Artrită

Remediul pe bază de stafide și gin a fost popularizat de ziaristul american Paul Harvey prin anul 1990, care recomanda această băutură pentru diferite tipuri de dureri, inclusiv pentru cele de artrită. Au apărut atunci numeroase comentarii pozitive la adresa acestui tratament.

Utilizatorii au constatat o ameliorare reală a durerilor, și concluzia fost că leacul are într-adevăr efect. Nu numai disconfortul cauzat de artrită a fost redus la minim cu ajutorul acestei rețete, ci și durerile de cap și migrenele. Unele persoane au descoperit că stafidele înmuiate în gin le-a ajutat inclusiv în remedierea tulburărilor de somn.

Stafide înmuiate în gin – rețetă

Deși există mai multe versiuni ale acestei rețete, ideea de bază este aceasta: se pune un pachet de stafide aurii într-un borcan, și se acoperă cu gin (o băutură alcoolică, aromată cu fructe de ienupăr).

Se închide ermetic și se lasă la macerat 2 săptămâni, sau până când alcoolul se evaporă. După această perioadă, stafidele se păstrează la frigider. Tratamentul constă în consumul a câte 9 stafide pe zi. Acestea se pot consuma ca atare, cu cereale sau adăugate la alte rețete.

Unele persoane au comunicat o ameliorare a simptomelor de artrită după o săptămână, alții după 1-2 luni de la utilizarea acestui remediu.

Efecte

La fel ca boabele de struguri, stafidele conțin o serie de acizi cu efect calmant – acid ferulic, acid gentisic și acid salicilic identic cu aspirina, substanțe antiinflamatoare – precum acid ascorbic, acid cinamic, cumarină, quercetină, quercitrină și myricetină, precum și substanțe anti-artritice și reveratrol, un compus anti-inflamator puternic. Comparativ cu struguri, stafidele au o cantitate mult mai mare de acești compuși, deoarece nu conțin apă. Consumat cu moderație, alcoolul poate oferi o mică alinare durerilor articulare. Dacă suferiți de gută sau de alte boli în care este contraindicat consumul de alcool, încercați să consumați stafidele simple.

Bibliografie:  „Farmacia Verde”, James A. Duke

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. va multumim pentru toate retetele naturiste vas ruga si ru daca aveti retete pentru hernie de disc astep o seara buna

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.