Rețetă Chec cu Verdeață

Rețetele de chec sunt printre cele mai căutate și apreciate. Am ales o rețetă nu dulce, ci condimentată cu verdețuri, ideală pentru o masă detoxifiantă și energizantă. Checul cu verdețuri și brânză este un meniu extrem de gustos pentru persoanele care doresc o mâncare ușoară și consistentă în același timp. Se pot adăuga și ciuperci, ou, somon sau orice alt ingredient preferat. Această rețetă se poate prepara și sub formă de ruladă, cu aluat de pâine.

reteta chec cu verdeata

Rețetă Chec cu Verdeață

Ingrediente:

• 50 grame de telemea
• 150 grame de unt
• 150 grame de făină
• 3 ouă
• 3 linguri de lapte
• 4 linguri de ulei
• o bucățică de drojdie proaspăt
• o legătură de pătrunjel
• o legătură de mărar
• o legătură de ceapă verde
• câteva fire de mentă
• miezul de la 20-30 de nuci (măcinat)
• un pachet de praf de copt
• sare și piper după gust

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul și între timp se unge o tavă de chec sau cozonac cu unt. Se poate presăra și puțină făină.

Se spală toate verdețurile și se toacă mărunt. Se pun într-un vas și peste ele se rade brânza și apoi miezul de nucă. Într-un alt bol, se amestecă ouăle cu sare și piper măcinat, și se bate cu telul sau se folosește mixerul. Se adaugă uleiul și laptele și se amestecă, apoi făina, drojdia și praful de copt. Se poate folosi doar drojdie, sau doar praf de copt. Se adaugă apoi compoziția de verdețuri peste compoziția cu aluat, și se amestecă folosind o lingură de lemn, până se formează o pastă.

Preparatul se toarnă în tavă și se dă la cuptor 10 minute la foc mare, apoi se dă focul la mai mic și se lasă încă 30 de minute.

Se scoate checul din tavă și se lasă la răcit, apoi se scoate pe un fund de lemn. Checul cu verdețuri se poate servi cald, dar și rece. Merge foarte bine cu roșii sau cu o salată de sezon și oțet de mere.

Vezi și rețeta de ruladă cu spanac și brânză.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. un aperitiv foarte apectuos, ideal cand avem musafiri…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.