Trufe din semințe de floarea-soarelui și miere
Un desert simplu și sănătos în același timp puteți face în casă din semințe de floarea-soarelui, miere și cacao.
Veți obține niște trufe delicioase, care îi vor cuceri pe toți – de la mare la mic. Copiilor le plac foarte mult astfel de dulciuri, deoarece sunt crocante, aromate și cu gust de ciocolată.
Trufe din semințe de floarea-soarelui – rețetă
Ingrediente
• 700 g de semințe de floarea-soarelui (vi le recomand pe acestea crude)
• 2 linguri de unt de arahide (vi-l recomand pe acesta fără zahăr)
• 2 linguri de ulei de cocos lichid (vi-l recomand pe acesta dezodorizat)
• 3-4 linguri de cacao
• 100 g de miere
• 2-3 linguri de lapte vegetal
• esență de rom
Mod de preparare
Eu am folosit miez de semințe de floarea-soarelui crud, pe care l-am prăjit în tigaie, până s-a rumenit puțin. Lăsați focul la mic spre mediu și amestecați des, ca să nu se ardă. Nu folosiți semințe gata prăjite din comerț, deoarece acestea au sare și uleiuri.
Cumpără semințe de floarea-soarelui crude
După ce miezul s-a răcorit puțin, l-am măcinat cu ajutorul unui robot. Nu trebuie să îl mărunțiți complet, mai ales dacă vreți ca trufele să aibă o textură mai crocantă. Puneți miezul măcinat într-un bol încăpător. Adăugați pudra de cacao și amestecați cu un tel.
Într-un bol separat, amestecați ingredientele lichide: mierea, untul de arahide, uleiul de cocos, laptele vegetal și esența de rom. Dacă mierea este cristalizată, untul de arahide tare iar uleiul de cocos solid, topiți-le la bain-marie sau câteva secunde în cuptorul cu microunde.
Cumpără ulei de cocos dezodorizat
Adăugați amestecul de ingrediente lichide peste miez și omogenizați cu o spatulă. Vă sfătuiesc să vă puneți mănuși pe mâini și să amestecați compoziția cu mâna. Se omogenizează mai bine. Trebuie să rezulte o pastă lipicioasă. Dacă nu este suficient de bine legată, mai puneți miere.
Luați câte o linguriță de pastă și modelați-o sub forma unei bile. Le puteți face mai mici sau mai mari, după preferință.
După ce ați terminat de făcut trufele, dați-le prin pudră de cacao sau de roșcove. Se păstrează la frigider. După ce stau la rece devin mai ferme.
Cumpără unt de arahide cremos fara zahar
Aceste trufe sunt extrem de gustoase. Sunt crocante, dulci, aromate și foarte sățioase. Trebuie să le mesteci mult pentru a mărunți bine semințele. Satisfac rapid nevoia de dulce.
Note și sugestii
Semințele de floarea-soarelui pot fi înlocuite cu semințe de dovleac sau puteți folosi o combinație. De asemenea, se pot adăuga și nuci.
Untul de arahide poate fi înlocuit cu tahini, sau puteți renunța complet la el. Adăugați în plus mai multă miere, ca să se lege pasta.
Nici uleiul de cocos nu este obligatoriu, dar acesta le face mai ferme.
Trufele pot fi făcute foarte bine doar din semințe, miere și cacao. Eu am adăugat și puțin zahăr de cocos, ca să fie mai dulci, dar acesta este opțional.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de trufe, pe care vă recomand să le încercați:
Trufe din semințe, miere și cacao – cel mai gustos și rapid desert sănătos
Trufe de ciocolată din năut, fără zahăr – incredibil de bune!
Trufe din semințe și nuci – fără zahăr, făină, ulei, lactate
Trufe de ciocolată făcute acasă – variantă de post, fără zahăr, din doar 3 ingrediente!
Trufe din semințe de dovleac – desert rapid fără coacere