Tartă de ciocolată vegană – naturală, fără zahăr și gluten
Dacă aveți apetit pentru ceva dulce și rapid, încercați această rețetă. Este o tartă de ciocolată delicioasă, dar și sănătoasă în același timp.
Pentru a o prepara, aveți nevoie de câteva ingrediente speciale, întrucât este un desert fără zahăr și gluten.
Cuprins
Tartă de ciocolată cu gem – rețetă
Ingrediente pentru blat
• 140 g de făină de năut
• 20 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta)
• 30 g de eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 20 g de pudră de cacao
• 2 g de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
• 60 g de apă sau lapte vegetal
• 40 g de ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta dezodorizat)
Ingrediente pentru topping
• 120 g de dulceață la alegere (vă recomand aceste sortimente fără zahăr)
• 100 g de ciocolată
• 60 g de lapte vegetal
Mod de preparare
Puneți făina de năut într-o tigaie antiaderentă și prăjiți-o 10 minute la foc minim. Acest pas este important pentru a reduce gustul ușor amărui al năutului. Amestecați des ca să evitați arderea.
Când făina de năut s-a răcorit, se amestecă într-un bol cu celelalte ingrediente uscate: făina de migdale, pudra de cacao, praful de copt și eritritolul. Folosiți un tel.
Adăugați treptat uleiul și apa și amestecați. Trebuie să obțineți un aluat maleabil. Acesta se pune într-o tavă sau formă de tartă, unsă cu ulei. Se distribuie uniform cu degetele și se presează bine, inclusiv pe pereți.
Adăugați apoi dulceața și întindeți-o uniform peste blat. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, pentru 20-25 de minute.
Între timp, topiți ciocolata la bain-marie și amestecați-o cu laptele. Trebuie să rezulte o cremă fină.
După ce scoateți tarta, lăsați-o la răcit, apoi turnați peste ea crema de ciocolată. Distribuiți uniform și dați-o în frigider ca să se întărească.
Tarta se taie doar după ce ciocolata a devenit solidă. O puteți servi ca desert, gustare sau mic-dejun. Este delicioasă, dar și nutritivă. Conține proteine, fibre și antioxidanți.
Este o rețetă adecvată pentru dieta celor care suferă de boala celiacă, intoleranță la gluten, intoleranță la lactoză sau ou.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tartă fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:
Tartă cu piersici la tigaie, fără cuptor – fără zahăr, făină de grâu, ouă sau lactate
Tartă cu aluat răzuit și fructe de pădure – fără zahăr, gluten, ulei
Tartă de ciocolată din fructe, la rece – fără zahăr, făină, ulei, ouă sau lactate!
Sursă rețetă: Senza Buono, Crostata vegan senza glutine che si senta una Sacher: https://www.instagram.com/p/DA50CJBokcV/