Desert rapid din tapioca – fără zahăr

Un desert foarte rapid, gata în 5 minute, este budinca de tapioca. Perluțele de tapioca fierb foarte repede și sunt foarte gustoase.

Desertul de tapioca poate fi făcut simplu sau cu cacao ori roșcove, pentru un gust de ciocolată.

Desert din tapioca in 5 minute

Desert din tapioca in 5 minute

Ce este tapioca?

Tapioca este un amidon extras din rădăcinile unei plante care se numește Cassava. Această plantă este originară din Brazilia și nu conține deloc gluten.

Perlele de tapioca, precum și amidonul sau făina de tapioca se comercializează și la noi. Le găsiți de regulă la magazinele naturiste sau în magazinele alimentare, la raionul cu produse naturale. 

Perlele mici de tapioca sunt de regulă fierte ca orezul și consumate sub formă de budincă. Puteți folosi apă simplă, lapte de vacă sau lapte vegetal.

Există versiuni mai cremoase ale budincii de tapioca, în care se adaugă gălbenușuri.  Perlele de tapioca sunt albe în starea lor crudă, însă după fierbere devin transparente.

Trebuie să știți că tapioca este bogată în carbohidrați și calorii. Budinca de tapioca nu este un desert potrivit pentru cei care țin cură de slăbire, ci mai degrabă pentru cei care au nevoie să ia în greutate.

Așadar, nu exagerați cu acest desert. Serviți-l în porții mici. 100 de grame de tapioca au în jur de 370 de kilocalorii.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu tapioca, pe care vă recomand să le încercați:

Budincă de tapioca – desert delicios, fără gluten (rețetă video)
Budincă de banană – desert vegan din bucătăria indiană
Budincă de ciocolată din amarant – fără zahăr, făină, ulei, ouă sau lactate
Budincă din semințe de chia cu fructe – desert răcoritor și hrănitor, fără zahăr

Perle de tapioca

Perle de tapioca

Budinca tapioca - reteta

Budinca tapioca – reteta

Tapioca fiarta

Tapioca fiarta

Budinca din tapioca

Budinca din tapioca

Budinca de tapioca si fructe

Budinca de tapioca si fructe

Desert tapioca si fructe

Desert tapioca si fructe

Budinca de tapioca si fructe

Desert rapid din tapioca, fără zahăr - rețetă

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 250 g de perle de tapioca
  • 800 ml de lapte vegetal neîndulcit
  • 1 lingură de pudră de roșcove sau cacao
  • 25 picături de stevia
  • extract de vanilie
  • scorțișoară, anason, după gust
  • fructe, pentru servire

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți laptele la fiert într-o crăticioară. Adăugați pudra de roșcove /cacao, scorțișoara, vanilia și stevia. Amestecați bine.
  • Când laptele aproape fierbe, puneți perlele de tapioca în ploaie, amestecând repede.
  • Fierbeți tapioca circa 5-7 minute, sau până când perluțele devin translucide.
  • Dacă mai este nevoie, mai adăugați lapte. Cantitatea de lapte se ajustează în funcție de cât de lichidă vreți să fie budinca. Țineți cont că după răcire se încheagă și mai mult.
  • Turnați tapioca fiartă în boluri sau pahare și lăsați la răcit.

Notă

Serviți budinca de tapioca simplă, sau cu fructe proaspete.tăiate cubulețe. Merge foarte bine cu banane, mere, piersici, caise, cireșe, vișine, prune, pere, afine.
 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.