Budincă de banană – desert vegan din bucătăria indiană
Această budincă de banane se numește „banan kheer” și este o rețetă populară în bucătăria indiană.
Se poate face cu lapte de vacă, sau cu lapte vegetal, pentru cei care au intoleranță la lactoză sau țin post.
În rândurile de mai jos vă arăt cum se prepară varianta vegană. Pentru o textură mai cremoasă, vă sfătuiesc să folosiți lapte de cocos (sau de migdale ori caju).
Nu este obligatoriu să folosiți zahăr în această rețetă. Puteți opta pentru alt îndulcitor non-caloric. Este important să folosiți banane coapte bine, pentru a da budincii mai multă dulceață și aromă.
Budinca de banane poate fi servită ca desert sau chiar ca mic-dejun. Este delicioasă și copiilor le va plăcea cu siguranță.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Nu mai cumpărați dulciuri nesănătoase! Încercați această budincă de banane crude, gata în 5 minute
Budincă de ovăz cu banane și caise (fără zahăr)
Budincă de banane și nuci
Tort de mere și banane de post, fără coacere – fără zahăr, gluten, ulei
Budincă de banană - rețetă indiană
Ingrediente
- 200 ml de lapte vegetal
- 2 linguri de pastă de caju
- 2 banane coapte bine
- 5 linguri de zahăr (sau alt îndulcitor precum eritritol, xilitol, stevia)
- 1/2 linguriță de cardamom măcinat
- 2 lingurițe de migdale mărunțite
- 2 lingurițe de fistic mărunțit
Mod preparare rețetă
- Puneți laptele într-o crăticioară pe foc, împreună cu pasat de caju. Fierbeți-l până scade un sfert din cantitate. Amestecați ocazional.
- Adăugați zahărul și pudra de cardamom și fierbeți până când zahărul se dizolvă complet. Amestecați ocazional.
- Laptele trebuie să fie îngroșat. Stingeți focul și turnați-l într-un bol. Lăsați-l la răcit.
- O banană se taie cubulețe, iar cealaltă se pasează fin. Se adaugă ambele în budinca de lapte și se amestecă bine.
- Puneți budinca în boluri de servire și decorați cu migdale și fistic mărunțit.