Plăcinte cu brânză și cireșe, din aluat cu maia (fără zahăr)

Dacă aveți maia în frigider și e mai multă decât folosiți la coacerea pâinii, puteți să faceți din ea un aluat de plăcinte.

Eu am umplut plăcintele cu brânză și fructe (vișine, cireșe, curmale uscate tăiate). Nu am pus zahăr, ci le-am îndulcit cu stevia și eritritol. 

Placinta cu branza si maia

Placinta cu branza si maia

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu maia pe care le puteți încerca:

Plăcinte integrale de post, cu spanac – făcute cu borș și apă minerală
Plăcințele cu semințe de mac – rețetă veche de post, fără zahăr
Plcăințele cu mere la tigaie, fără ulei
Pliculețe din făină integrală cu magiun, coapte în tigaie (fără zahăr și drojdie)

Aluat placinte cu maia si branza dulce

Aluat placinte cu maia si branza dulce

Placinte cu branza si maia

Placinte cu branza si maia

Placinte cu branza si cirese

Placinte cu branza si cirese

Placinte branza

Placinte branza

Placinte cu branza din aluat cu maia

Placinte cu branza din aluat cu maia

Placinte cu branza facute cu maia

Placinte cu branza facute cu maia

Placinta cu branza si maia

Placinta cu branza si maia

Placinte branza si maia

Placinte branza si maia

Placinte cu branza si cirese, cu maia

Placinte cu branza si cirese, cu maia

Placinte cu branza si cirese din aluat cu maia

Placinte cu branza si cirese din aluat cu maia

Plăcinte cu brânză și cireșe, din aluat cu maia

Ingrediente
  

  • 300 g de făină albă
  • 150 g de maia activă
  • 175 ml de lapte
  • 1 ou
  • 30 g de unt
  • 1/2 linguriță de sare

Ingrediente pentru umplutură

  • 150 g de brânză de vaci scursă
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de smântână
  • 100 g de cireșe sau vișine

Mod preparare rețetă
 

  • Turnați laptele rece într-un bol. Adăugați maiaua și amestecați bine, până se dizolvă.
  • Puneți untul topit și oul. Omogenizați și incorporați făina cu sarea. Amestecați aluatul cu o lingură de lemn.
  • Frământați apoi circa 5 minute, acoperiți bolul cu folie și prosop și lăsați aluatul la odihnă pentru o oră.
  • Faceți o serie de întinderi și împachetări la aluat. Lăsați apoi aluatul la crescut o oră.
  • Puneți aluatul în frigider și lăsați-l peste noapte.
  • A doua zi, scoateți aluatul din frigider. Dacă nu a crescut suficient (dublu), lăsați-l câteva ore la temperatura camerei să dospească.
  • Când aluatul este gata, pregătiți umplutura. Pasați brânza cu furculița și amestecați-o cu smântâna și oul. Puneți îndulcitor după gust (eu am pus stevia lichidă și eritritol).
  • Desfaceți cireșele și scoateți sâmburii. Adăugați-le în umplutura de brânză.
  • Întindeți aluatul pe masa de lucru unsă cu ulei, într-o foaie mare, apoi tăiați-o în pătrate.
  • Puneți câte 1-2 linguri de umplutură pe mijlocul fiecărui pătrat, apoi împachetați-l, unind colțurile opuse în centru. Se procedează ca la plăcintele „poale-n brâu".
  • Plăcintele umplute se așează în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Se acoperă și se lasă la crescut încă o oră.
  • Ungeți-le cu ou bătut și dați-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 40 de minute, sau până devin aurii.

Notă

Aceste plăcinte trebuie servite calde. După răcire se întăresc și trebuie reîncălzite.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.