Această plăcintă cu varză murată se prepară foarte repede. Eu am folosit un aluat simplu, de post, cu maia. Însă voi puteți folosi drojdie uscată sau proaspătă dacă nu aveți maia. Nu am folosit ulei la aluat, iar la coacere […]

Această plăcintă cu varză murată se prepară foarte repede. Eu am folosit un aluat simplu, de post, cu maia. Însă voi puteți folosi drojdie uscată sau proaspătă dacă nu aveți maia. Nu am folosit ulei la aluat, iar la coacere […]
Aceste turte cu maia și tărâțe de ovăz se fac foarte ușor. Le puteți servi cu orice fel de mâncare – salate, ciorbe, tocănițe, mâncăruri gătite. Sunt bune și goale, mai ales când sunt calde. Eu am folosit maia inactivă, […]
Dacă faceți pâine cu maia și obișnuiți să hrăniți des maiaua, cu siguranță aveți un borcan în frigider cu maia nehrănită. Din această rămășiță de maia inactivă se pot face diverse preparate, de aceea este bine să nu o aruncăm. […]
Persoanele care suferă de boala celiacă sau au intoleranță la gluten pot încerca să facă pâine fără gluten cu maia. Pare imposibil, dar există deja rețete testate și reușite. În rândurile de mai jos vă prezint o rețetă de pâine […]
Neavând încă o oală de fontă, am încercat să coc pâinea cu maia în două boluri adânci din inox inoxidabil, foarte groase. Între timp mi-am luat oală de fontă și voi face probe în perioada următoare. Pâinea s-a copt bine […]
Cu siguranță ați mai auzit de celebrul cozonac cu ciocolată, care se numește Babka. Rețeta a apărut prima dată la evreii din Polonia și Ucraina. A devenit un desert popular și în Israel. Babka original se făcea cu gem sau […]
Socul este una din cele mai benefice plante pentru sistemul respirator. Pentru a o transforma într-un preparat cu o valoare nutritivă și terapeutică superioară, o putem pune la fermentat. Majoritatea rețetelor de socată se fac cu drojdie de panificație. O […]
Dacă aveți maia în frigider și e mai multă decât folosiți la coacerea pâinii, puteți să faceți din ea un aluat de plăcinte. Eu am umplut plăcintele cu brânză și fructe (vișine, cireșe, curmale uscate tăiate). Nu am pus zahăr, […]
Aceasta este a doua pâine cu maia pe care am încercat să o fac. Prima a ieșit mai densă (deoarece am folosit și făină integrală), iar aceasta a crescut mai bine. Menționez că maiaua mea este făcută din făină de […]
Persoanele care au intoleranță la gluten ar putea încerca să mănânce pâine cu maia. Este foarte important ca grâul din care se face maiaua și respectiv pâinea să fie ecologic. Unii specialiști spun că intoleranța la gluten se datorează erbicidelor, […]
De când am reușit să-mi cresc propria cultură de maia vreau să experimentez cu diverse rețete. Aluatul cu maia nu merge doar la pâine, ci și la plăcinte, cozonaci, gogoși, cornuri, rulouri. Am încercat așadar să fac niște plăcinte cu […]