Plăcințele cu semințe de mac – rețetă veche de post, fără zahăr
Aceste plăcințele cu semințe de mac sunt făcute după o rețetă veche, de prin secolul al 13-lea. Ingredientele sunt simple și ușor de procurat. Aveți toate motivele să testați rețeta.
Poate fi un desert hrănitor și sățios pentru zilele de post și nu numai.

Placintele cu mac, fara zahar: Carole Raddato
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete vechi, din secolele trecute pe care vi le recomand:
Plăcinta americană cu mere din secolul XVIII – cea mai simplă și ieftină rețetă
Clătite din cartofi – o rețetă economică din anul 1732
Pâinici din mălai – pâinea săracului în sec. XVIII
Plăcințele cu semințe de mac - rețeta
Ingredients
Pentru aluat
- 200 g de făină integrală
- 2 linguri de ulei de măsline
- 100 ml de apă
- 1 albuș (opțional, pentru uns)
Pentru umplutură
- 60 g de semințe de susan
- 30 g de semințe de mac
- 250 g de nuci
- 50 g de miere
Instructions
- Faceți mai întâi aluatul. Cerneți făina de grâu într-un bol. Adăugați uleiul și apa. Amestecați la început cu o lingură, apoi cu mâna. Frământați bine până obțineți un aluat suplu.
- Modelați aluatul într-o bilă și înveliți-l cu folie de plastic. Lăsați-l să stea așa o oră.
- Măcinați miezul de nucă și amestecați-l într-un bol cu semințele de mac și semințele de susan. Adăugați mierea și omogenizați.
- Întindeți aluatul într-o foaie subțire, cât de subțire se poate. Tăiați foaia cu un cuțit, în pătrate.
- Puneți câte 1 linguriță de umplutură în centrul fiecărui pătrat de aluat. Umeziți marginile cu o pensulă înmuiată în apă, apoi lipiți-le bine, ca pe un pachețel.
- Așezați plăcințelele în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Dacă folosiți ou, bateți albușul și ungeți pliculețele deasupra.
- Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru circa 20 de minute. Durata de coacere depinde însă de cuptorul fiecăruia. Sunt gata când s-au rumenit deasupra.
Notes

Placinte cu umplutura de mac: Carole Raddato