Pliculețe din făină integrală cu magiun, coapte în tigaie (fără zahăr și drojdie)

Aceste pliculețe cu magiun sunt făcute din făină integrală 100%. Nu conțin deloc făină albă, nici drojdie. Au în schimb praf de copt.

Mie îmi plac copturile din făină integrală, datorită densității texturii și gustului.

Pliculete din faina integrala cu magiun fara zahar - coapte in tigaie

Pliculete din faina integrala cu magiun fara zahar – coapte in tigaie

Pentru ca aluatul să iasă moale și fin, puteți folosi borș. Rețineți că nu este un aluat pufos sau care crește. Dimpotrivă, rămâne la fel de subțire cum este când îl puneți la copt.

Nu am pus deloc zahăr, nici în aluat, nici în umplutură. Însă magiunul este dulce-acrișor și dă acestor plăcințele o aromă deosebită.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare pe care vă recomand să le încercați:

Plăcințele cu semințe de mac – rețetă veche de post, fără zahăr
Plăcintă cu mere din aluat simplu, fără zahăr
Sărățele de post, din făină integrală
Crănțănele din făină integrală, cu suc de roșii – gustări sănătoase, de post

Pliculete cu magiun fara zahar

Pliculete cu magiun fara zahar

Pliculete cu magiun, din faina integrala

Pliculete cu magiun, din faina integrala

Placintele cu magiun, din faina integrala

Placintele cu magiun, din faina integrala

Placintele cu magiun din faina integrala - coapte in tigaie

Placintele cu magiun din faina integrala – coapte in tigaie

Pliculete cu magiun, din faina integrala

Pliculețe cu magiun fără zahăr – rețetă

Postolache Ana Maria
Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 200 ml de apă
  • 100 ml de borș
  • 50 ml de uleide măsline
  • 500 g de făină integrală
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 1 linguriță de sare
  • 1 borcan de magiun de prune fără zahăr (sau alt gem)

Mod preparare rețetă
 

  • Amestecați ingredientele lichide într-un bol adânc: apa, borșul și uleiul. Eu am folosit apă minerală.
  • Adăugați făina, praful de copt și sarea.
  • Amestecați totul foarte bine cu o lingură de lemn, apoi cu mâna. Aluatul rezultat trebuie să fie nelipicios.
  • Se întinde în foi subțiri cu sucitorul (ajutându-vă de puțin ulei pe masă), care se taie apoi în pătrate sau se decupează cu o formă rotundă.
  • În mijlocul fiecărei bucăți de aluat se pun câte 1-2 lingurițe de magiun.
  • Se închid pliculețele și se presează cu degetele pe margini ca să se lipească bine și să nu curgă magiunul.
  • Aveți două variante de coacere a acestor pliculețe cu gem. Le puteți pune într-o tavă și da la cuptor, sau le puteți coace într-o tigaie, pe aragaz.
  • Eu am copt pliculețele într-o tigaie antiaderentă, la foc mic, cu capacul pus. Nu am folosit deloc ulei. Nu se prind de tigaie doarece aluatul are ulei.

Notă

Eu am folosit magiun de prune fără zahăr. Voi puteți folosi orice fel de gem sau dulceață vreți.
Dacă este prea subțire, va trebui să puneți ceva în ea ca să nu curgă. De exemplu, puteți amesteca gemul cu nucă măcinată, pesmet sau făină de ovăz.
Datorită faptului că nu are zahăr, aluatul poate fi utilizat și pentru umpluturi sărate. Puteți face plăcințele cu spanac, telemea, ciuperci, etc.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.