Somon cu sos de smântână – o mâncare rapidă, care se topește în gură

Somonul este unul din cele mai gustoase tipuri de pește. În plus, se gătește foarte repede, fără mari bătăi de cap.

Este suficient să îl puneți în tigaie și în câteva minute se pătrunde.

Somon cu sos de smantana – o mancare rapida, cremoasa, care se topeste in gura

Imagine sugestivă: Somon cu sos de smantana – o mancare rapida, cremoasa, care se topeste in gura: Mrsriaphol

Dacă vreți să îl transformați într-o masă mai consistentă, asociați-l cu un sos cremos de smântână. Veți fi uimiți de rezultat.

Această rețetă de somon cu sos de smântână este atât de simplă și rapidă încât o veți face foarte des! Aveți nevoie de câteva ingrediente și masa este gata!

  Cumpără cartea 137 de preparate cu peste si fructe de mare  

137 de preparate cu peste si fructe de mare

137 de preparate cu peste si fructe de mare

Somon în sos de smântână – rețetă

Ingrediente

  • 1 file de somon (500-700 g)
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 200 g de spanac
  • 12 roșii cherry
  • 200 ml de vin alb sec
  • 300 ml de smântână
  • opțional: 2 linguri de parmezan ras

Mod de preparare

Spălați fileul de somon și tamponați-l cu un șervețel. Îndepărtați pielea de pe el.

Tăiați-l apoi în bucăți adecvate pentru o porții individuale. Presărați sare și piper pe ambele părți.

Decojiți ceapa și usturoiul și tocați-le mărunt. Puneți puțin ulei sau unt la încins într-o tigaie. Așezați bucățile de somon și prăjiți-le 2-3 minute pe fiecare parte. Scoateți-le apoi pe o farfurie.

Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le câteva minute. Turnați vinul și lăsați-l pe foc până se evaporează. Adăugați apoi spanacul spălat și scurs de apă. Dacă frunzele sunt mari, le puteți rupe sau tăia în bucăți mai mici.

După 3 minute se pun roșiile cherry tăiate în jumătăți. Lăsați-le și pe acestea la călit încă 2-3 minute, apoi adăugați smântâna. Amestecați bine. Puneți și parmezanul și omogenizați. Așezați apoi bucățile de somon în sosul de smântână.

  Cumpără cartea Retete de post si preparate din peste  

Retete de post si din peste

Lăsați peștele în sos încă 10 minute pe foc, apoi opriți aragazul. Somonul cu sos de smântână este gata. Îl puteți servi ca atare, sau cu paste fierte.

Această mâncare va fi cu siguranță și pe placul celor mai mofturoși. Chiar și copiii o vor savura cu plăcere. O puteți face pentru întreaga familie, sau chiar pentru musafiri.

Toți invitații o vor aprecia. Peștele este fraged și cremos, iar sosul fin și aromat.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu somon pe care le puteți încerca:

Cel mai simplu și suculent somon la cuptor, cu lămâie, unt și usturoi
Chiftele keto din somon – rapide, sățioase, sănătoase!
Somon cu legume, sos de muștar și miere – rețetă cu beneficii cardiovasculare
Tartă cu broccoli, somon, smântână și cașcaval

Sursă rețetă: Alle Rezepte: https://www.youtube.com/watch?v=eCazTN5-Rsc&ab_channel=AlleRezepte

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.