Chiftele keto din somon – rapide, sățioase, sănătoase!

Chiftelele de somon prezentate mai jos se fac după o rețetă recomandată de dr. Eric Berg.

Acesta este unul din cei mai populari adepți și susținători ai dietei ketogenice.

Chiftele keto din somon - rapide, satioase, sanatoase

Chiftele keto din somon – rapide, satioase, sanatoase: Kurman Communications, Inc.

Dieta keto, săracă în carbohidrați

Pentru cei care nu știu, dieta ketogenică sau dieta keto este un regim alimentar în care aportul de carbohidrați este minim, iar aportul de grăsimi este crescut.

Proteinele sunt consumate în cantități moderate.

Dieta keto este benefică persoanelor cu diabet, rezistență la insulină, obezitate, boli inflamatorii sau cardiovasculare.

După cum veți vedea, în rețeta de mai jos se folosesc trei surse bogate de grăsimi, dar și de proteine bune: somon, ouă și unt.

Făina obișnuită de grâu este înlocuită cu făină de migdale.

Dr. Berg folosește făina de migdale în aproape toate rețetele. Chiar și la prepararea pâinii.

Este una din cele mai populare înlocuitoare a făinii de cereale în dieta keto. Are doar 3 grame de carbohidrați totali și 1 gram de carbohidrați neți per 14 grame (2 linguri).

Chiftele din somon – rețetă

Nr. de porții: 10 chiftele

Ingrediente

  • 500 g de somon
  • 50 g de făină de migdale
  • 2 ouă
  • 2 linguri de ceapă roșie tocată
  • 2 lingurițe de mărar tocat
  • 2 lingurițe de pătrunjel tocat
  • 1 linguriță de paprika afumată sau boia de ardei
  • 1 linguriță de sare
  • 4 linguri de unt

Mod de preparare

Autorul a folosit somon la conservă. A scurs zeama și a pus peștele într-un bol.

Puteți folosi somon proaspăt sau afumat.

Peste somon se adaugă ouăle, făina de migdale, ceapa tocată, verdețurile și mirodeniile.

Amestecați cu o lingură sau cu mâna pentru a obține o compoziție omogenă.

Dacă este moale, mai adăugați puțină făină de migdale.

Modelați compoziția în chiftele potrivite. Rezultă circa 10 chiftele.

Puneți-le deoparte.

Puneți untul la încins într-o tigaie, la foc potrivit.

Când s-a topit, adăugați chiftelele și lăsați-le să se prăjească preț de 3 minute pe fiecare parte.

Cu o lingură, turnați periodic din untul topit din tigaie peste ele, ca să se frăgezească mai bine.

Se scot pe o farfurie așternută cu un prosop de hârtie.

Sunt bune și calde și reci.

Rețete similare

Chiftele de pește fără ou

Chifteluțe de somon, la cuptor – foarte sănătoase și gustoase

Chifteluțe de pește la cuptor – rețetă Dukan

Surse articol:

1. Dr. Eric Berg, Keto Salmon Cakes: https://www.drberg.com/ketogenic-diet-meals-recipes/lunch_dinner/keto-salmon-cakes
2. SaVanna Shoemaker, Grant Tinsley, 8 Keto-friendly flours, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/keto-flour

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.