Ciorbă din burtă de somon afumat

Dacă vă place ciorba de burtă sau mâncărurile cu afumătură, trebuie să încercați și această rețetă. Este o ciorbă din burtă de somon afumat, care are o savoare aparte.

Fâșiile de burtă de somon afumat se găsesc de cumpărat în hypermarketuri, precum Selgros, dar la magazinele mai mici. Le găsiți la vrac sau la pungă cu un anumit gramaj.

Ciorbă din burtă de somon afumat

Ciorbă din burtă de somon afumat

Burta de somon afumat poate fi servită ca aperitiv rece, sau poate fi adăugată în diferite preparate. Afumătura merge bine cu varza călită sau cu ciorbele.

Codul diabetului - carte de bucate

Codul diabetului – carte de bucate

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu somon pe care vă recomand să le încercați:

Somon cu sos de smântână – o mâncare rapidă, care se topește în gură
Chiftele keto din somon – rapide, sățioase, sănătoase!
Salată de somon și portocale
Tartă cu broccoli, somon, smântână și cașcaval

Ciorba din burti de somon afumat

Ciorba din burti de somon afumat

Ciorba cu burta de somon

Ciorba cu burta de somon

Ciorba din burti de somon afumat

Ciorbă din burtă de somon afumat

Categorie Soup

Ingrediente
  

  • 300 g de burtă de somon afumat
  • 3 cartofi medii
  • 1 sfeclă mică
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1/4 rădăcină de păstârnac
  • 1/4 rădăcină de țelină
  • 1/4 rădăcină de pătrunjel
  • 200 ml de borș
  • 2-3 litri de apă
  • 2-3 linguri de bulion/suc de roșii
  • opțional: 2 linguri de mei
  • sare, piper, verdețuri după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Curățați toate legumele de coajă, spălați-le și tăiați-le mărunt, sau după preferință. Rădăcinoasele pot fi date prin răzătoarea cu găuri mici.
  • Puneți toate legumele într-o cratiță, împreună cu bulionul, sarea și condimentele. Turnați apa și așezați vasul pe foc.
  • Fâșiile de burtă de somon se curăță de piele, se spală și se taie cuburi.
  • Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă bucățile de somon, borșul și meiul. Se lasă la fiert până când toate ingredientele sunt moi.

Notă

Ciorba din burtă de somon afumat poate fi consumată imediat. Se păstrează în frigider, iar în momentul servirii se reîncălzește.
O puteți servi ca atare, sau cu smântână. 
Această rețetă se poate face fără ulei, întrucât burta de somon este destul de grasă. Borșul este de asemenea opțional, dacă nu vă plac ciorbele acre.  

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.