Tartă cu BROCCOLI, SOMON, smântână și cașcaval

Vă prezentăm o rețetă inedită de tartă cu somon și broccoli, smântână și cașcaval. Acest fel de mâncare este deosebit ca aspect, dar și foarte gustos, hrănitor și consistent.

Broccoli se transformă într-o legumă foarte gustoasă când este folosit în combinație cu smântână, ou și cașcaval. Fileul proaspăt de somon se poate înlocui cu somon afumat.

Tartă cu Broccoli și Somon

Tartă cu broccoli și somon – rețetă

Ingrediente blat

• 100 g de unt
• 1 gălbenuș
• 200 g de făină
• 3 linguri de apă
• 1 linguriță de sare

Ingrediente umplutură

• 300 g de broccoli
• 300 g de file de somon
• 3 ouă
• 400 ml de smântână grasă (30%)
• 50 g de cașcaval ras
• pătrunjel verde, sare și piper după gust

Preparare

puneți untul înmuiat (trebuie să fie la temperatura camerei) într-un bol mare și frecați-l cu furculița cu puțină făină. Adăugați apoi gălbenușul de ou bătut înainte, apa, sarea și restul de făină. Amestecați cu o lingură, apoi frământați cu mâinile, până rezultă un aluat.

Înfășurați-l în folie de plastic și puneți-l în frigider pentru jumătate de oră. Între timp, pregătiți compoziția care va servi ca umplutură pentru tartă.

Desfaceți buchețelele de broccoli și spălați-le bine. Puneți-le la oprit într-o cratiță cu apă clocotită. Scoateți-le după 2 minute cu o paletă într-un bol cu apă rece, apoi lăsați-le la scurs într-o sită.

Tăiați fileul de somon bucățele mici și amestecați-le cu puțină sare și piper.

Tapetați o tavă rotundă cu hârtie de copt. Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l puțin cu mâinile pe masă în formă rotundă, apoi continuați să-l întindeți direct în tavă, acoperind toată suprafața.

Introduceți blatul în cuptor la 210 grade Celsius și lăsați-l până se face ușor auriu.

Bateți ouăle într-un bol încăpător. Adăugați smântâna, cașcavalul ras de răzătoarea mare, puțină sare și piper și o mână de pătrunjel verde, tocat mărunt.

Așezați bucățile de somon din loc în loc pe blatul din tavă, apoi turnați compoziția de smântână. Introduceți tava din nou în cuptor și mai lăsați-o încă jumătate de oră la foc moderat (140 g Celsius pentru cuptorul electric).

Tăiați-o după ce s-a răcorit.

Despre multiplele beneficii ale consumului de somon și broccoli puteți citi aici și respectiv aici.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.