Batoane din fructe și semințe, fără coacere (fără zahăr, făină, ulei, lactate)

Dacă sunteți în căutarea unui desert sănătos și 100% natural, ați ajuns unde trebuie.

Mai jos împărtășim cu voi rețeta unor batoane nutritive, care se fac ușor în casă din ingrediente sănătoase.

Batoane din fructe si semințe, fara coacere - fara zahar, faina, ulei, lactate

Batoane din fructe si semințe, fara coacere – fara zahar, faina, ulei, lactate: Freepik.com

Este un desert ideal pentru vară, deoarece se prepară la rece și se servește rece.

Batoane din fructe și semințe – rețetă

Ingrediente pentru bază:

  • 130 de grame de migdale prăjite
  • 60 de grame de nuci
  • 45 de grame de fulgi de cocos
  • 225 g de curmale 
  • 1 linguriță de extract de vanilie

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 g de zmeură congelată
  • 2 linguri de semințe de chia
  • 1 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare

Pentru a pregăti baza, începeți cu hidratarea curmalelor. Scoateți sâmburii dacă au. Puneți-le într-un bol și turnați peste ele apă fierbinte. Lăsați-la la îmuiat timp de 5 minute.

Între timp, măcinați migdalele și nucile în blender. Adăugați apoi curmalele scurse de apă, extractul de vanilie și fulgii de cocos. Mixați până când fructele se macină și rezultă o compoziție omogenă, lipicioasă.

Ajutați blenderul să macine ingredientele cu ajutorul împingătorului.

Compoziția rezultată se transferă într-o tavă/formă pătrată sau dreptunghiulară mică, tapetată cu hârtie de copt. Hârtia trebuie să vină și peste marginile formei, pentru a putea trage de ea la final și a scoate mai ușor blatul.

Presați compoziția cu degetele sau cu dosul lingurii într-un strat compact și neted.

Pregătiți acum stratul de deasupra, care este de fapt un gem făcut la rece. Zmeura se lasă la decongelat 10 minute, apoi se pune într-un bol. Pasați-o cu furculița până se face piure. Adăugați peste ea extractul de vanilie și semințele de chia. Amestecați bine cu o furculiță. Întindeți gemul obținut peste blatul din nuci și migdale din formă, într-un strat uniform.

Dați forma în congelator pentru o oră. Se scoate, se taie pătrate sau dreptunghiuri și se păstrează într-o caserolă la frigider. Rezistă timp de 3-4 zile. Sau le puteți păstra la congelator. Batoanele se scoat cu 20 de minute înainte de a le consuma.

Note și sugestii

Blatul poate fi făcut doar din migdale sau doar din nuci. Sau puteți folosi alt tip de oleaginoase ori chiar semințe.

Zmeura poate fi de asemenea înlocuită cu alte fructe congelate, precum căpșuni, afine, un mix de fructe de pădure, mango, banană, piersici, etc.

Semințele de chia nu pot fi înlocuite, deoarece ele leagă gemul. Acestea absorb lichidul, se umflă și formează o compoziție gelatinoasă, închegată.

Acesta este un desert 100% natural, făcut doar din fructe și semințe. Nu conține niciun pic de zahăr rafinat, făină sau ulei.

Este potrivit pentru dieta persoanelor cu intoleranță la gluten, intoleranță la lactoză, alergie la ouă sau alte probleme similare.

Batoanele pot fi date și copiilor, cu condiția să fie nu fie foarte reci.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de batoane fără zahăr și făină:

Batoane din fulgi și tărâțe de ovăz cu banane, fără zahăr
Batoane de ciocolată fără zahăr (keto, diabet)
Batoane din fructe uscate și ovăz (fără zahăr adăugat și gluten)
Batoane de slăbit cu mere – fără zahăr
Batoane fără zahăr și făină – doar 4 ingrediente

Rețetă preluată din: Chloee Vegan: https://www.instagram.com/p/CxEZr3XSYKO/?e=95655c9a-5215-489b-a0fb-b26d8b75371c&g=5

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.