Batoane de slăbit cu mere – fără zahăr
Dacă vă plac batoanele din cereale, veți aprecia rețeta de mai jos.
Variantele disponibile în comerț conțin, în cel mai bun caz mult zahăr. În cel mai rău caz, sunt îndulcite cu sirop de glucoză/fructoză.

Imagine sugestiva: Batoane pentru slabit din mere, fara zahar: Diana House
În plus, au numeroși aditivi sintetici care nu ar trebui să facă parte din dieta noastră.
Batoanele de tip granola se pot face foarte ușor în casă. Aveți nevoie de ovăz sau un amestec de cereale și fructe – proaspete și uscate.
Trebuie doar să amestecați ingredientele și să coaceți compoziția în cuptor.
Batoanele prezentate mai jos se fac din ovăz, mere, banane și stafide.
Sunt grozave ca gustare sau chiar ca mic-dejun. Nu au adaos de zahăr, ceea ce le face ideale în curele de slăbire.
Un baton de 100 de grame, preparat după rețeta de mai jos, are 203 calorii.
Fibrele din ovăz și mere stimulează digestia și ajută tranzitul.
Cuprins
Batoane cu mere pentru slăbit – rețetă
Ingrediente
- 200 g de fulgi de ovăz
- 2 mere (250 g de pulpă)
- 2 banane (300 g de pulpă)
- 100 g de merișoare uscate sau stafide
- 100 g de miez de floarea-soarelui
- 50 g de nuci
Mod de preparare
Puneți fulgii de ovăz într-un bol. Decojiți bananele și pasați-le cu furculița până se fac piure. Puteți lăsa și bucăți mai mari. Adăugați bananele pasate peste ovăz.
Puneți merișoarele într-un bol. Turnați peste ele apă fierbinte și lăsați-le la hidratat.
După 10-20 de minute, scurgeți-le de apă și adăugați-le peste restul ingredientelor din bol. Tocați miezul de nucă grosier cu cuțitul și adăugați-le în bol. Puneți și semințele.
Curățați merele de coajă și dați-le prin răzătoarea cu găuri mari. Puneți-le peste celelalte ingrediente. Amestecați totul cu mâna. Pasta de banane și de mere va umezi compoziția și va ajuta la legarea ei.
Puneți hârtie de copt într-o tavă dreptunghiulară și înăltuță. Transferați compoziția în tavă. Presați-o cu degetele, astfel încât să nu existe goluri.
Pentru a obține o suprafață netedă și un strat compact, puneți o hârtie de copt deasupra compoziției și treceți cu fundul unui pahar peste ea. Desfaceți hârtia. Introduceți tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius.
Coaceți blatul timp de 45 de minute. Se va rumeni puțin deasupra.
După ce s-a răcit, tăiați-l pe lung, în batoane. Păstrați batoanele într-o caserolă, în frigider.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de batoane din cereale:
Batoane energizante din cereale și semințe
Batoane din cereale și semințe – fără foc
Batoane cu unt de arahide și fulgi de ovăz – fără foc
Sursă articol: Gătit Acasă, Batoane sănătoase cu mere fără zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=ba8T8O3YX3Y&ab_channel=KochenzuHause