Prăjitură cu morcovi de post, super-fragedă (fără mult zahăr și ulei)
Această prăjitură cu morcovi de post este diferită de alte rețete vehiculate pe internet. Se prepară cu borș, care îi dă o frăgezime aparte.
Are un conținut mai mic de zahăr și ulei, ceea ce constituie un mare avantaj. Este fragedă și aromată. Are un gust deosebit, cu siguranță vă va încânta!
Nu se simte morcovul. Rolul lui este de a da umiditate, culoare și aromă prăjiturii. Acesta poate fi înlocuit cu mere rase, doar că va trebui să creșteți cantitatea de făină astfel încât compoziția să nu fie prea lichidă.
Dacă nu aveți borș crud de tărâțe, puteți folosi apă minerală sau suc.
Cuprins
Prăjitură cu morcovi de post – rețetă
Ingrediente
- 4-5 morcovi (½ kg)
- 250 g de miez de nucă
- 150 g de zahăr
- 350 ml de borș
- 2 ceșcuțe de ulei (ceașcă de cafea)
- 3 linguri de dulceață la alegere
- 1 pliculeț de praf de copt
- 1 pliculeț de amoniu
- scorțișoară, esență de rom, vanilie, după gust
- făină cât cuprinde
Mod de preparare
Curățați morcovii și dați-i prin răzătoare într-un bol. Adăugați peste ei borșul, uleiul, zahărul, dulceața, esențele și miezul de nucă. Amestecați bine. Puneți făina, praful de copt și amoniul stinse cu puțin suc de lămâie sau oțet.
Adăugați făină cât să obțineți un aluat gros, care se pune în tavă cu lingura.
Tapetați tava cu hârtie de copt (inclusiv pe pereți). Folosiți o tavă dreptunghiulară sau pătrată, cu pereții înalți. Puneți aluatul în tavă. Distribuiți-l uniform. Nivelați la suprafață cu dosul lingurii.
Noi am decorat prăjitura cu bucăți de ciocolată. În același scop se pot folosi bucăți de nucă sau stafide. Sau puteți omite acest pas.
Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coaceți prăjitura circa 40 de minute. Depinde de cuptorul fiecăruia.
Faceți testul scobitorii înainte de a o scoate. Dacă scobitoarea iese curată din mijloc, prăjitura este coaptă.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjitură de post cu morcov sau măr:
Prăjitură cu morcov și nucă – rețetă de post
Prăjitură cu morcov, fără zahăr (de post)
Prăjitură de morcovi și nuci – fără ouă, fără făină, fără zahăr
Prăjitură cu morcov de post
Prăjitură de post cu morcov și măr – o rețetă simplă, surprinzător de bună
Lăsați prăjitura să se răcească de tot, apoi o puteți scoate din tavă. Se taie pătrate sau romburi, mai mici sau mai mari, după preferință.
Prăjitura cu morcov de post are o culoare maronie, de la nuci și morcov.