Pâine din semințe de in fără gluten – bogată în fibre, Omega-3 și proteine

Pâinea din semințe de in poate fi o alegere potrivită pentru cei care urmează o dietă fără gluten sau suferă de boala celiacă.

Ajută de asemenea digestia. Contribuie la scăderea colesterolului.

Paine din seminte de in, fara gluten

Imagine cu titlu sugestiv – Paine din seminte de in, fara gluten: Veganbaking.net

Este benefică în diabet și boli cardiovasculare sau autoimune.

Încercați rețeta dacă țineți cură de slăbire.

Are mai puține calorii și mai puțini carbohidrați decât pâinea obișnuită, făcută din cereale.

Pâinea din semințe de in nu conține deloc făină.

Furnizează o cantitate generoasă de proteine de calitate.

Cel mai important este însă aportul crescut de Omega-3 de care veți beneficia consumând un astfel de tip de pâine.

Nu este la fel de gustoasă precum pâinea din făină, însă este foarte sănătoasă și hrănitoare.

Fără îndoială vă va îmbunătăți calitatea dietei.

PÂINE DIN SEMINȚE DE IN – REȚETĂ

INGREDIENTE

• 70 g de semințe de in (10 linguri)
• 1 ou întreg + 1 albuș
• 1 linguriță de praf de copt
• 40 g de ulei de măsline, unt sau smântână
• 1 praf de sare
• 1 praf de coriandru măcinat

MOD DE PREPARARE

Seminte de in

Seminte de in: Dvortygirl

Primul pas este să măcinați semințele de in.

Puteți utiliza în acest scop râșnița electrică de cafea sau un mini-tocător.

Făina din semințe de in obținută după măcinare se transferă într-un bol încăpător.

Adăugați praful de copt, sarea și coriandrul. Omogenizați.

Adăugați oul întreg și albușul de al doilea ou.

Amestecați bine cu o paletă.

Incorporați apoi uleiul. Acesta poate fi înlocuit cu unt topit sau smântână.

Veți obține o compoziție moale, gelatinoasă.

Acesta este aluatul. Transferați-l într-o formă mică.

Autoarea rețetei a folosit un bol rotund de ceramică de 8 cm.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Introduceți vasul în cuptor. Coaceți pâinea timp de 20-25 de minute la această temperatură.

Pâinica se va umfla, mai ales în centru.

Verificați dacă este copt interiorul făcând testul cu scobitoarea.

Treceți cu cuțitul pe marginea pâinii pentru a o desprinde de pereții vasului.

Răsturnați-o pe un tocător.

Se taie după ce s-a răcit complet.

Este deopotrivă moale, pufoasă și densă.

BENEFICII

Pâinea din semințe de in este consistentă și foarte sățioasă.

Semințele de in au un gust intens. De aceea nu veți putea mânca mai mult de o felie la o masă.

Cercetătorii notează că semințele de in conțin compuși bioactivi importanți pentru o viață sănătoasă.

Sunt bogate în grăsimi bune (acid alfa-linoleic, acid linoleic), lignani, fibre și

Studiile au arătat că au statutul unui aliment funcțional. Includerea lor în dietă scad riscul de sindrom metabolic.

Protejează împotriva hipertensiunii arteriale, dislipidemiei, diabetului, bolilor cardiovasculare, inflamațiilor sistemice și a complicațiilor acestora.

Ajută la controlul nivelului grăsimilor și zahărului din sânge, tensiunii arteriale, rezistenței la insulină, greutății corporale, masei corporale și circumferinței taliei.

Surse articol:

1. Gătit Acasă, Pâine cu semințe de in în 2 minute: https://www.youtube.com/watch?v=w_L6ZHTgk7A&ab_channel=KochenzuHause
2. Shayan M, Kamalian S, Sahebkar A, Tayarani-Najaran Z. Flaxseed for Health and Disease: Review of Clinical Trials. Comb Chem High Throughput Screen. 2020;23(8):699-722. doi: 10.2174/1386207323666200521121708: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32436825

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.