Șnițele de soia cu muștar și turmeric – delicioase, consistente, sățioase!
Îmi plac mult șnițelele de soia făcute cu muștar. Sunt o mâncare hrănitoare în zilele sau perioadele de post. Conțin multă proteină și țin de foame multe ore. În plus, se pregătesc destul de repede.
Vă sfătuiesc să folosiți doar soia nemodificată genetic.
Șnițelele de soia pot fi făcute cu ou și pesmet sau fulgi de porumb, sau în varianta de post, cu o compoziție din apă și făină. Dacă folosiți apă minerală, aceasta le va da o textură mai pufoasă.
În cazul în care aveți intoleranță la gluten, făina de grâu poate fi înlocuită cu făină de ovăz fără gluten sau cu făină de năut.
Șnițele de soia cu muștar – rețetă
Ingrediente
• 100 g de soia texturat felii (vi le recomand pe acestea)
• 250 ml de apă minerală sau lapte vegetal
• 5-7 linguri de făină
• 1 lingură de muștar
• sare, piper, curry
• ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Se umple o cratiță cu apă pe jumătate și se pune pe foc. Se adaugă și sare, mirodenii, legume deshidratate etc. Când apa începe să clocotească, se introduc feliile de soia și se lasă la fiert circa 15-20 de minute. Sunt gata când furculița pătrunde ușor prin ele și se desfac fâșii.
Se scot într-o sită cu paleta și se lasă la răcorit. Se scurg bine de apă. Este indicat să le stoarceți cu mâinile, deoarece sunt îmbibate cu lichid. Se pun pe o farfurie și se presară cu sare și condimente.
Se prepară apoi compoziția. Puneți apa într-un bol. Adăugați muștarul, sarea și mirodenii. Amestecați bine cu telul. Incorporați făina și omogenizați. Se pot adăuga și 1-2 linguri de fulgi de drojdie inactivă. Compoziția trebuie să fie mai groasă decât cea de clătite.
Șnițelele se dau prin compoziție și se acoperă bine. Se scot cu grijă și se pun la prăjit. Se prăjesc în tigaia cu ulei încins, pe ambele părți, până devin rumene.
Se pun pe o farfurie tapetată cu șervețele de hârtie, pentru ca acestea să absoarbă excesul de ulei.
Șnițelele de soia sunt deosebit de gustoase, consistente și sățioase. Pot fi servite la micul-dejun sau pot fi luate la pachet, dacă le folosiți la sandvișuri.
Sunt bune și la prânz sau la cină, cu o garnitură de piure, orez tocăniță. Sau pot fi servite pur și simplu cu o salată de verdețuri sau legume sau cu murături.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete din soia, pe care vă recomand să le încercați:
Cum să faci laptele concentrat din soia – sursă fabuloasă de proteine și compuși care ne apără de cancere și alte boli
Chiftele de post bogate în proteine – din soia boabe și sfeclă roșie
Chiftele din soia – rețetă rapidă de post, la air fryer
Cum să faci brânză de soia (tofu) în casă