Vinete la cuptor cu roșii și mozzarella – rețetă + beneficii

Această rețetă de vinete la cuptor cu roșii și mozzarella este potrivită pentru sezonul de vară.

Vinetele au un gust deosebit când sunt gătite la cuptor. Capătă de asemenea o textură foarte fragedă și o aromă dulce.

Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

Vinetele la cuptor cu roșii și mozzarella pot fi servite la prânz sau la cină.

Se fac foarte repede. Ingredientele fiind atât de banale, nu ezitați să încercați rețeta!

Citește șiMâncare scăzută de vinete – un deliciu de vară

Vinete la cuptor cu roșii și mozzarella – rețetă 

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 125 g de mozzarella
  • 200 g de roșii cherry
  • ½ pahar de ulei
  • 2 linguri de pesmet
  • ½ linguriță de oregano uscat
  • 1 linguriță de fulgi de ardei iute
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare

Spălați vinetele. Tăiați și înlăturați capetele. Tăiați apoi fiecare vânătă pe lungime.

Dintr-o vânătă veți obține circa 5-6 felii, în funcție de cât de „grase” sunt.

Amestecați într-un bol uleiul de măsline cu sarea și organo.

Așezați feliile de vinete una lângă alta în tava tapetată cu ulei și hârtie de copt.

Ungeți-le pe deasupra cu o pensulă înmuiată în amestecul de ulei.

Întoarceți-le și pensulați-le și pe partea cealaltă.

Citește șiCum se fac șnițelele din vinete

Dați tava în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade Celsius, pentru un sfert de oră.

Între timp, spălați și tăiați roșiile cubulețe. Tăiați apoi și mozzarella bucăți mici.

Amestecați roșiile, mozzarella, pesmetul și fulgii de ardei iute într-un bol.

Scoateți tava din cuptor și puneți pe fiecare felie de vânătă câte 2 linguri din amestecul de roșii și mozzarella.

Întindeți umplutura uniform și nivelați ușor.

Micșorați temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius. Introduceți din nou tava în cuptor și mai lăsați vinetele încă un sfert de oră.

Vinetele la cuptor cu roșii și mozarella se servesc calde. Sunt bune și reci.

Se pun pe farfurie și se taie cu cuțitul.

Dacă aveți musafiri, serviți-le pe un platou decorat cu frunze de pătrunjel proaspăt.

Beneficiile vinetelor

Studiile sugerează că vinetele sunt un aliment important în cadrul unei diete sănătoase.

Conțin antioxidanți și alcalozi. Au proprietăți farmacologice diverse, precum:

  • antioxidante
  • anti-hipertensive
  • anti-hiperlipidemice
  • antidiabetice

O recenzie recentă, publicată în 2021 în „Iranian Journal of Basic Medical Sciences” a arătat că vinetele pot ajuta la prevenirea sindromului metabolic.

Citește șiVinetele – buretele care absoarbe grăsimea din corp

Mai precis, ajută la controlul diabetului.

Combate hipertensiunea arterială. Protejează împotriva obezității și a nivelului crescut de grăsimi în sânge.

Surse articol:

1. Ricette di Casa Mia: https://www.youtube.com/watch?v=6vrKDDgnug8&ab_channel=RicettediCasaMia
2. Fatemeh Yarmohammadi, Mahboobeh Ghasemzadeh Rahbardar, Hossein Hosseinzadeh, Effect of eggplant ( Solanum melongena) on the metabolic syndrome: A review, Iran J Basic Med Sci. 2021 Apr;24(4):420-427: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34094022/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.