Prăjitură fără ZAHĂR (cu BANANE)

Deserturile fără zahăr sunt în mod deosebit căutate de persoanele cu diabet și de părinți, care vor să le ofere copiilor lor dulciuri cât mai sănătoase.

Zahărul alb, intens rafinat, care se găsește astăzi în magazine este deosebit de nociv. Cercetătorii americani îl pun în aceeași categorie cu tutunul în ceea ce privește nivelul de toxicitate.

Prajitura fara zahar cu banane: preheatto350.com

Nu este însă suficient să evităm folosirea zahărului în preparatele de casă. Aproape toate produsele din magazine au adaos de zahăr.

Rețeta pe care v-o prezentăm demonstrează că putem pregăti deserturi reușite și fără zahăr, folosind îndulcitori naturali. Iar cele mai bune alegeri în acest sens sunt fără îndoială fructele.

Sigura condiție, obligatorie pentru ca această prăjitură să iasă suficient de dulce este să folosiți banane coapte foarte bine. Bananele cu coajă neagră sunt cele mai indicate.

________________________

Prăjitură fără zahăr – rețetă

Ingrediente:

• 5 banane mici
• 2 ouă
• 200 g de făină
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• ½ linguriță de scorțișoară sau amestec de mirodenii
• 100 ml de ulei (cu gust neutru)

Preparare

Bateți ouăle spumă cu un tel sau cu mixerul. Decojiți bananele, puneți-le într-un bol și pasați-le cu furculița, apoi adăugați-le peste ouă. Adăugați și uleiul și mirodeniile și amestecați pentru omogenizare.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Incorporați apoi făina și bicarbonatul cernute prin sită. Trebuie să obțineți un aluat care curge, dar grosuț, ca cel de negresă.

Cumpără de aici îndulcitor natural:
[wcepe_products ids=’7696, 5190, 5186′ button=’Cumpără aici’]

Turnați compoziția într-o tavă rotundă sau pătrată și nivelați. Puteți presăra pe deasupra blatului nuci zdrobite sau alte fructe: vișine, cireșe, coacăze, merișoare, afine etc.

Lăsați prăjitura în cuptor circa 30 de minute. Verificați dacă este coaptă bine în interior înainte de a o scoate definitiv, făcând testul scobitorii.

Lăsați-o să se răcească bine înainte de a o scoate din tavă și porționa.

________________________

Sursă: Sticky fingers, Prăjitură simplă cu banane fără zahăr: http://www.stickyfingers.ro/prajitura-simpla-cu-banane-fara-zahar/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.