LAPTE bătut vegan – rețetă + beneficii

Laptele bătut se numără printre produsele lactate cu cele mai mari beneficii. Poate fi băut ca atare, sau adăugat în aluaturi și alte rețete culinare.

Nutriționiștii recomandă prepararea acestuia în casă, din lapte integral. O rețetă cu totul inovativă aparține veganilor, care au descoperit o metodă simplă de a obține un lapte bătut de origine vegetală.

Lapte batut vegan reteta

Se poate folosi orice fel de lapte vegetal, de la cel de soia, până la cel de migdale (sau alte nuci), de ovăz, de orez, de cocos, de susan sau alte semințe.

Dat fiind că nu conține lactoză, laptele vegetal nu provoacă alergii (cu excepția celor obținute din nuci), nici reflux de acid sau alte simptome digestive asociate, precum balonare sau gaze.

Laptele de vacă este de asemenea asociat cu un risc crescut de acnee. În plus, acesta poate fi contaminat cu antibiotice și hormoni (care au fost injectați în corpul animalelor).

______________________________

Laptele bătut vegan însumează toate proprietățile laptelui vegetal folosit. Alegeți un sortiment care vă place ca gust, dar care vă poate oferi de asemenea un aport substanțial de nutrienții de care aveți cel mai mult nevoie.

De pildă, laptele de susan este deosebit de bogat în calciu, la fel și cel de migdale. Laptele de soia conține aproape la fel de multe proteine ca laptele de vacă. Nu conține colesterol.

Laptele de ovăz este o sursă bună de fibre, calciu, proteine, fier, vitaminele A, D și B9, compuși fitochimici.

Laptele de cocos este bogat în vitamina D, fier, seleniu, calciu, mangan, cupru, fosfor și fibre.
Laptele de cânepă are un conținut bogat în aminoacizi esențiali și un raport perfect între Omega-3 și Omega-6.

______________________________

Lapte bătut vegan – rețetă

Ingrediente

• 220 ml de lapte vegetal
• 1 lingură de suc de lămâie

Preparare

Puneți 1 lingură de suc de lămâie într-un borcan. Adăugați laptele vegetal și amestecați cu un tel. Lăsați amestecul să stea 5-10 minute în repaus.

În acest răstim, laptele se va „tăia” și se va transforma într-un lichid asemănător laptelui bătut tradițional, atât ca și consistență, cât și ca gust.

Aciditatea sucului de lămâie este factorul care determină coagularea sau închegarea laptelui.

În loc de suc de lămâie puteți folosi oțet de mere sau oțet alb.

______________________________

Surse:

1. Vegan Food Addict, Vegan Buttermilk: Did You Know? https://veganfoodaddict.wordpress.com/2011/11/06/vegan-buttermilk-did-you-know/

2. Veg Kitchen, The Best Non-Dairy Vegan Milk Alternatives: https://www.vegkitchen.com/tips/best-vegan-milk-alternatives/

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.